
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt risene over at koge efter anvisning på pakken.
Sæt en gryde over ved mellem varme, og tilsæt en smule olie. Steg currypasten en smule af under omrøring, og tilsæt kokosmælken. Giv den et opkog, og sluk så for varmen.
Skær kartoflerne og tomaterne i både og blomkålen i små buketter.
Nip stilken af bønnerne, og skær dem ud i små stykker.
Kog bønnerne i 5-7 min., og dræn vandet fra.
Sæt en stor gryde over ved høj varme, og tilsæt et godt skud olivenolie. Sautér de kogte bønner i 3-4 min., uden at de tager farve. Tag dem herefter op.
Tilsæt lidt nyt olie, og steg kartoffelternene i ca. 4-5 min., til de har taget en smule farve, og er møre.
Kom bønnerne tilbage i gryden til kartoflerne, og tilsæt blomkålsbuketterne.
Kom kokosmælken fra den anden gryde op i, og lad det koge i ca. 10 min., til blomkålen er mør.
Tilsæt tomaterne lige før du serverer.
Smag curryen til med limesaft og salt. Anret risene i bunden af en dyb tallerken med curryen ovenpå, og til sidst et drys hakket koriander.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften