Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Læs hele opskriften grundigt igennem, inden du går i gang med at lave maden.
Start med at snitte løgene i tynde strimler.
Skær gulerødderne i tern på ca. 1x1 cm.
Pluk svampene ud i strimler med fingrene.
Sæt risene over at koge efter anvisning på pakken.
Find en stor gryde frem og tilsæt lidt olivenolie. Sæt den over mellem varme og sauter løg og gulerødder 2-3 min til de tager lidt farve i kanterne. Kom så currypaste og tomatpure op i gryden og lad det stege med et minuts tid.
Kom linser, kokosmælk og ca. 1 dl vand pr kuvert op i gryden og lad det simre under låg til linserne er helt møre og har konsistens som en tynd havregrød. Tilsæt evt mere vand løbende for at få den rette konsistens. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.
Varm en stor pande op ved mellemhøj varme og tilsæt lidt olie. Steg svampene til de har taget farve og er møre - ca. 3-4 min. Krydr med lidt salt.
Anret ris og daal i en dyb tallerken med svampe ovenpå og en god klat yoghurt.
Velbekomme!
Mung Daal også kaldt gule linser, er halve afskallede mungbønner. Smagen er let sødlig.
Linserne er velegnede som tilbehør, postejer, frikadeller og gryderetter og ikke mindst til Indisk Daal da de nemt koger ud.
Kommentarer og forslag til opskriften