0

Indisk inspireret hel ovnbagt havbras med myntecreme

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Creme: Kom mynteblade og 2 spsk. af yoghurten i en blender, krydr med salt og peber og kør det helt grønt og glat. Hæld blandingen i en skål, rør resten af yoghurten i og smag til. Lad cremen trække køligt i mindst 20 min. så smagen kan udvikle sig.

Fisk: Krydderpasta: Rør ingefær, presset hvidløg, stødt koriander, spidskommen, gurkemeje, cayennepeber, tomatpuré, citronsaft, 2-3 spsk. olie, salt og peber sammen til en tyk pasta. Dup fisken tør, skær 3 dybe, skrå ridser i kødet på hver side af fisken og gnid den grundigt ind i krydderpastaen - både inderside og yderside. Lad den marinere på køl i mindst 20 min. - men gerne i en time. Snit imens rødløgene i tynde både, vend dem sammen med en smule olie, salt og peber og læg dem i en aflang bunke i et ovnfast fad, der har plads til fisken. Læg fisken oven på, dryp med lidt ekstra olie og sæt fadet øverst i ovnen ved 230 grader/grill og grill den i ca. 15 min. - afhængig af størrelsen på fisken - til fisken er flot gylden og kødet flager ved test med en gaffel. Top med limebåde og grofthakket koriander og server straks.

Server sammen med en sprød grøn salat med mango, sukkerærter og rød chili samt jasminris eller naanbrød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?