Pilaf: Kom (de ukogte) ris i en skål, overhæld med koldt vand og lad dem trække i 20 min. Pil løgene, halver dem og snit dem i tynde skiver. Hak hvidløg og ingefær helt fint sammen og bland det med 1 spsk. karrypasta. Varm lidt olie op i en sauterpande, tilsæt krydderpasta, kanel, kardemomme og et rigtig stort kværn sort peber (ca. ½ tsk.) og sauter det i 1 min. til det begynder at dufte. Tilsæt løgene og sauter videre i 4-5 min. til de er bløde. Dræn risene og skyl dem godt under rindende vand.
Kom risene i panden sammen med tranebær og 6 dl vand. Rør grundigt mens det koger op. Skru varmen ned til svag varme, læg låg på og lad det simre/trække i 6-7 min. - konsistensen skal stadig være våd og løs. Drys med brun farin, ½ bundt hakket koriander og et nip salt og rør det forsigtigt i. Sluk for blusset og lad risene trække i yderligere 5-6 min. til al væde er optaget og risene er møre. Løsn risene let med en gaffel lige inden servering.
Fisk: Rør 2 spsk. karrypasta sammen med 2 spsk. olie og et nip salt. Rul fileterne sammen og læg dem i et passende ovnfast fad. Fordel krydderolien på rullerne med en pensel - så overfladen er helt smurt ind. Bag i en 200 grader varm ovn i 10-12 min. til fisken er mør. Drys med ½ bundt hakket koriander og top med limebåde inden servering.
Serves sammen med lækkert naanbrød og friskskåret mango og ananas.
Kundekommentarer ()