0

Indisk rødtungefilet på pilaf med tranebær, kanel og kardemomme

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Pilaf: Kom (de ukogte) ris i en skål, overhæld med koldt vand og lad dem trække i 20 min. Pil løgene, halver dem og snit dem i tynde skiver. Hak hvidløg og ingefær helt fint sammen og bland det med 1 spsk. karrypasta. Varm lidt olie op i en sauterpande, tilsæt krydderpasta, kanel, kardemomme og et rigtig stort kværn sort peber (ca. ½ tsk.) og sauter det i 1 min. til det begynder at dufte. Tilsæt løgene og sauter videre i 4-5 min. til de er bløde. Dræn risene og skyl dem godt under rindende vand.

Kom risene i panden sammen med tranebær og 6 dl vand. Rør grundigt mens det koger op. Skru varmen ned til svag varme, læg låg på og lad det simre/trække i 6-7 min. - konsistensen skal stadig være våd og løs. Drys med brun farin, ½ bundt hakket koriander og et nip salt og rør det forsigtigt i. Sluk for blusset og lad risene trække i yderligere 5-6 min. til al væde er optaget og risene er møre. Løsn risene let med en gaffel lige inden servering.

Fisk: Rør 2 spsk. karrypasta sammen med 2 spsk. olie og et nip salt. Rul fileterne sammen og læg dem i et passende ovnfast fad. Fordel krydderolien på rullerne med en pensel - så overfladen er helt smurt ind. Bag i en 200 grader varm ovn i 10-12 min. til fisken er mør. Drys med ½ bundt hakket koriander og top med limebåde inden servering.

Server sammen med lækkert naanbrød og en skål sprød grøn salat, gerne toppet med frisk mango, papaya, ananas og kokos.

Kommentarer og forslag til opskriften