0
Stegt krydret indisk kyllingebryst med daal

Stegt krydret indisk kyllingebryst med daal

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Daal, som også ofte staves dhal, dahl eller dal, er enkelt fortalt en tyk indisk linsesuppe eller grød, hvor der er fuld smæk på krydderierne. Det smager fantastisk til alt fra lam og fjerkræ til kraftigt smagende fisk som fx laks.

Fremgangsmåde

  1. Skyl linserne godt igennem.
  2. Kog dem op i rigeligt vand med salt, skum af, og lad dem koge i 4-5 min., mens du forsat skummer.
  3. Hæld linserne i en sigte og lad dem dryppe af.
  4. Skyl koriander og pluk bladene af. Hak stilkene så fint du kan.
  5. Løg, ingefær, hvidløg og chilipeber hakkes fint og sauteres i lidt neutral olie i en gryde.
  6. Tilsæt daalkrydderiet (pas på, det er HOT, så prøv dig frem), og lad det hele stege lidt.
  7. Tilsæt de hakkede flåede tomater og lad dem stege med i kort tid.
  8. Når tomaterne begynder at koge ud, tilsætter du de kogte linser og hakkede korianderstilke, og rører rundt. Hæld lidt vand på, til det lige netop dækker linserne.
  9. Lad daal’en simre ved svag varme. Rør jævnligt til linserne er møre. Det tager typisk ca. 20 min. Smag til med salt, sukker og limesaft. Daal’en skal være stærk, godt krydret og let sødlig med en snert af syre.
  10. Brun kyllingebrysterne på en medium varm pande i lidt neutral olie ca. 5-6 minutter på hver side.
  11. Lad den stegte kylling trække lunt i 4-5 min. før den serveres. (Kan evt. skæres i skiver).
Anretning

Som vist på billedet toppet med koriander og en god klat yoghurt.

Bonusinfo

Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?