0
Stegt kuller med Indiske Onion Bhaji og tomatrelish

Stegt kuller med Indiske Onion Bhaji og tomatrelish

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Onion bhaji var min første introduktion til indisk mad – og var for mig var startskuddet til en livslang fascination og glæde ved det indiske køkken generelt. Så jeg føler faktisk, at jeg skylder denne herlige og simple snack en stor tak! "bhajia" betyder fritter – og er i virkeligheden kun en lille del af den store pakora familie, som omfatter alle gode ting stegt i kikærtemel.

Fremgangsmåde

Husk at læse HELE opskriften grundigt igennem, inden du begynder at lave mad

  1. Flæk den grønne chilipeber på langs, og kasser kernerne. Snit chilipeberen fint.

  2. Pil og riv ingefær fint.

  3. Pluk koriander. Gem bladene til senere, og hak stilkene fint.

  4. Pil løgene, og snit dem på langs i så fine strimler som du kan – brug evt. et mandolinjern.

  5. Kom løgene i en skål, drys med lidt fint salt og vend rundt. Lad dem stå et par minutter, mens du laver dejen.

  6. Kom kikærtemel i en skål, og rør med lidt citronsaft og 1-2 spsk. smeltet smør (eller ghee) samt lige netop nok koldt vand, til at dejen får en konsistens som tyk fløde eller tapetklister.

  7. Rør krydderimixet i dejen (gem 1/3 til fisken) sammen med grøn chilipeber, hakkede korianderstilke og ingefær, og tilsæt lidt salt.

  8. Kom de snittede løg i, så de er dækket med dej.

  9. Opvarm en lille frituregryde med neutral olie, eller brug en stor pande, der er en tredjedel fyldt med olie.

  10. Test temperaturen på olien (der helst skal være omtrent 180° C) med en dråbe dej, der skal syde, når den kommer i olien og derefter flyde ovenpå.

  11. Sæt i mellemtiden en skål koldt vand klar ved komfuret, og gør en bageplade klar med køkkenrulle på.

  12. Tænd ovnen på 140° C.

  13. Når olien er klar, gør du dine hænder våde i vandet i skålen, og former ”løgboller” på størrelse med store bordtennisbolde.

  14. Steg dem i olien, pas på ikke at overfylde gryde eller pande, og rør forsigtigt med en træske for at undgå at bollerne sætter sig fast i bunden.

  15. Steg i ca. 3-4 minutter, og vend bollerne rundt et par gange, indtil de er sprøde og gyldne på alle sider.

  16. Tag dem op, og lad dem dryppe af på køkkenrulle.

  17. Kom nu bollerne i ovnen for at holde dem varme, mens du laver den næste omgang.

  18. Dup fiskefileterne med lidt køkkenrulle, og kom dem i en skål.

  19. Vend fisken med lidt salt og det sidste krydderimix.

  20. Læg fileterne på en bageplade med bagepapir, og lad dem trække i 5-10 min. ved stuetemperatur.

  21. Dryp lidt god olivenolie på fisken, og sæt fisken i en 140 grader varm ovn i ca. 10-12 min., til kødet er hvidt og deler sig i flager ved et let pres med fingeren.

 

Anretning: Som vist med tomatrelish til at dyppe i og det sidste citron samt drysset med plukket koriander.

 

Onion Bhaji krydderimix indeholder:
  • 25% gurkemeje
  • 25% spidskommen
  • 25% fennikelfrø
  • 15% karry blade
  • 10% sort peber

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Onion Bhaji krydderimix indeholder:

  • 25% gurkemeje
  • 25% spidskommen
  • 25% fennikelfrø
  • 15% karry blade
  • 10% sort peber

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?