0

Indiskkrydret rødtunge med fyld af cashewnød/tomatchutney serveret med raita

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Chutney: Lav den gerne dagen før! Hak cashewnødderne og skær 3 tomater i små tern. Hak rødløg, 2 fed hvidløg, de rensede chilier og koriander fint og kom dem i en skål sammen med nødder, tomater, 1 tsk. fintrevet frisk ingefær, 4 spsk. olie, salt og peber. Rør det godt sammen og lad det trække mindst 1 time, men meget gerne natten over.

Raita: Skær agurken i små tern, drys med salt, og sæt dem til afdrypning i 15 min. Befri 5 tomater for stilk og kerner, skær tomatkødet i små tern og lad dem dryppe af i en si i samme tidsrum. Skyl agurkerne under koldt vand og dup dem så tørre som muligt. Rør yoghurten med stødt koriander, spidskommen, salt og peber. Vend agurk og tomat i og smag til. Bør serveres kold.

Fisk: Rør 2 fed pressede hvidløg, 2 tsk. fintrevet frisk ingefær, gurkemeje, stødt sød chili, salt, peber og 2 spsk. olie godt sammen i en skål og gnid fileterne ind i krydderblandingen. Fordel chutneyen på fileterne, rul dem sammen om fyldet og læg dem med samlingen nedad i et smurt ovnfast fad. Dryp med en smule olie og bag i en 175 grader varm ovn i 12-15 min. (til fisken er mør).

Giv lunt naanbrød og en sprød grøn salat til.

Kommentarer og forslag til opskriften