0

Ingefærdampet rødspætte med citronsojasauce og grøntsager

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Riv citronskallen ned i en skål og tilsæt saften fra citronen, soja og sesamolie. Del forårsløgene i det hvide og det grønne. Snit begge dele i tynde skiver og kom de hvide i sojablandingen og vend de grønne sammen med ingefæren i en anden skål.

Del fiskefileterne på langs og læg dem tæt ved siden af hinanden på et skærebræt. Krydr med salt og peber og drys ingefærblandingen over. Rul fiskene sammen om blandingen og fæstn hver rulle med en tandstik.

Rens pak choy’en og snit den i 6-8 både på langs. Skrub gulerødderne og snit dem i tynde skiver på skrå. Skær stokken af svampene (smid dem væk) og snit hattene i strimler. Fordel grøntsagerne i bunden af et ildfast fad og læg fiskerullerne ovenpå. Dæk fadet til med stanniol og sæt det i en 200 grader varm ovn. Bag 12 min. - sluk ovnen uden at åbne(!) - og lad det dampe videre ca. 15 min. til fisk og grøntsager er møre. Fordel sojablandingen over og server straks.

Giv jasminris og godt brød til.

NB. Tørrede shiitake svampe kan sagtens bruges i stedet. De overhældes med kogende vand og trækker mindst 20 min. til de er opblødt. Ellers er fremgangsmåden den samme.

Kommentarer og forslag til opskriften