0

Ingefærpocheret torsk med avokado, koriander og jasminris

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Ris: Skyl risene godt under rindende koldt vand, kom dem i en gryde og tilsæt 6 dl vand og en lille tsk. salt. Læg låg på og kog risene 12 min. Sluk for blusset og lad dem trække på eftervarmen i 10 min.

Fisk: Lav en pocheringslage således: Snit chili, forårsløg og skrællet ingefær i skiver og kom dem i en gryde sammen med hvidvin, saft af ½ lime og 2 spsk. soja. Kog blandingen op og lad det simre under låg i 3-5 min. Skær imens fiskefileten i passende portioner og krydr dem med lidt salt og peber. Tag gryden af varmen og læg fiskestykkerne ned i pocheringslagen. Sæt igen gryden over lav varme - det må IKKE koge, men skal holdes lige under kogepunktet. Lad fisken pochere i ca. 10 min. til den netop er mør. Tag fisken forsigtigt op og sigt pocheringslagen. Jævn lagen let med maizena og fordel saucen over fisken. Drys med friskhakket koriander og pynt med skiver af lime.

Avokado: Start med at lave en dressing: Pisk saft af 1 lime med 1 spsk. olie, presset hvidløg og 1 spsk. soja. Befri avokadoerne for skal og sten og skær resten i tynde skiver. Bred hver avokado ud som en vifte på et fladt fad og dryp med dressingen. Snit rødløget i tynde skiver eller både og drys dem over.

Server straks med godt brød og/eller lynstegte grøntsager til.

Kommentarer og forslag til opskriften