0
Iransk Vaavishkaa, krydret oksekød med æg, forårsløg og ris

Iransk Vaavishkaa, krydret oksekød med æg, forårsløg og ris

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Iransk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Vaavishkaa eller Vavishka er en supernem iransk krydret kødsovs, der ofte er lavet på lammekød (her er dog brugt okse). Retten serveres med pocherede æg, og denne rustikke persiske klassiker serveres oftest med kogte ris. Er der noget til overs, så gør som iranerne og spis de opvarmede rester "skovlet" op med en smule fladbrød, evt. til morgenmad :-) YOM YOM DIDELDUM! 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ris
1 min.
Ris:

Kog risene efter anvisning på posen

hakket oksekødVaavishkaa krydderiæg2forårsløgzittauerløg1Skagenfood tomatsugo
5 min.
Vaavishkaa

Pil zittauerløg og hak det så fint du kan. Soigner forårsløg og snit de grønne toppe så fint du kan - del den lyse del i mundrette stykker.

Varm en bredbundet gryde eller pande (med tilhørende låg) op til høj varme. Kom en generøs mængde olie på og brun kødet godt af. Tilsæt de hakket zittauerløg samt 2/3 af de skåret forårsløg sammen med krydderiblandingen. Krydr med salt og kom tomatsaucen på og lad retten simre så længe du har tid - minimum 15 minutter men gerne mere. Smag retten til med salt, peber samt lidt sukker. Slå æggene ud i kødsaucen og kom låg på. Lad nu æggene simre med under låg i 3-4 minutter til de har sat sig men blommen stadigt er "runny".

creme fraiche 18%
30 min.
Anretning:

Som vist - drysset med de sidste forårsløg. Server ris og creme fraiche i skåle på siden.

Bonusinfo

Vaavishkaa krydderi indeholder:

75% gurkemeje, 20% sort peber, 5% cayenne

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?