0
Ising bagt med "Black garlic" med puré af butternutsquash og broccoli

Ising bagt med "Black garlic" med puré af butternutsquash og broccoli

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Puré af Butternut squash: Flæk og skræl butternutsquash og bagekartoffel, og skær begge dele i tern på ca. 2 x 2 cm. Kog dem møre i rigeligt godt saltet vand. Damp af og pisk med et piskeris sammen med generøse mængder af din bedste olivenolie eller godt smør. Smag til med salt og peber, og rør med fintrevet parmesanen (brug 2/3 her).

Black garlic smør: Tag smørret ud af køleskabet, så det er blødt. Pil de sorte hvidløgsfed, pres dem igennem en fin sigte og rør dem sammen med det bløde smør.

Ising: Fold fileterne på den lange led. Kom dem i et ildfast fad med lidt olivenolie i bunden. Krydr fileterne med salt og peber, og fordel smørret på fisken. Bag fisken i en forvarmet ovn ved 180 i 6-8 min, til kødet begynder at blive mælkehvidt.

Broccoli: Del broccolien i små ens buketter. Kom dem i en gryde med spilkogende vand tilsat godt med salt, kog dem i 1-2 minutter og damp dem af. Vend til sidst med en klat smør.

Anretning: Som vist på billedet - riv det sidste parmesan over retten.

*Black Garlic er fermenteret hvidløg og dermed forandres det både i smag og udseende. Det har en fyldig og sød smag. Black Garlic har undertoner af hvidløg, balsamico & lakrids, som tilsammen skaber Umami.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Fermenterede sorte hvidløg

Black garlic, eller sorte hvidløg er fermenteret hvidløg som dermed forandres både i smag og udseende. Det har en fyldig og sød smag. Black Garlic har undertoner af hvidløg, balsamico & lakrids, som tilsammen skaber masser af Umami. Sorte hvidløg fremstilles ved at hvidløgsranker fermenteres under kontrollerede varme- og luftfugtigheds forhold i ca. 30 dage. Teknikken er oprindeligt udviklet i Korea, og foregår ved cirka 60-70 graders varme i 30 dage og deraf følgende tørring i omtrent 45 dage. Der anvendes ingen tilsatte kemiske stoffer eller konserveringsmidler i fremstillingen af sorte hvidløg, kun varme, fugtighed og tid. Det er under tørringen, at hvidløgene skifter farve, konsistens og smag. 

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.