Orlydej
Begynd her. Pisk hvidvin, lunkent vand, mel, salt og sukker sammen til en glat dej og lad den hvile i ca. 30 min. Lige inden brug piskes æggehviderne stive og vendes i dejen.
Varm olien til kogepunktet i en lille men høj kasserolle (stik en tændstik i olien – når det bobler omkring, er olien klar.) Skær fileterne i 2. Vend dem i mel og dyp dem herefter i orlydejen. Steges i olie i ca. 4 min. til dejen er gylden. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Fennikel
Skær fenniklen i meget tynde skriver. Læg dem i koldt vand i ca. 10 min. Hæld vandet fra.
Ristes i lidt smør på en varm pande i ca. 2 min. Smages til med salt, peber, dild og citronsaft.
Ristet avokado
Fjern skal og sten fra avokadoerne og skær dem i både. Steg dem på en varm pande uden fedtstof i ca. 2-3 min. på hver skæreflade til de er gyldne.
Server retten med små kartofler.
Kommentarer og forslag til opskriften