Start med at gøre en skål klar med masser af isvand. Skær et kryds i toppen af de store tomater. Blancher dem i spilkogende vand i 15-30 sekunder, til skindet løsnes. Kom straks tomaterne i isvand. Tomatskrællen tages af, og tomaterne deles i 4 stykker. Kernerne skæres fra (gem dem til suppen senere).
Tomatkødet kommes på bageplader (med den tidligere skindside opad) med bagepapir. Drys med plukket og hakket timian (gem stilkene), 1-2 fed finthakket hvidløg, salt, peber og lidt sukker. Stænk med god olivenolie, og bag tomaterne i ovnen ved 125 grader i 35 minutter (gerne længere hvis du ikke har travlt).
Fif: åbn gerne ovndøren et par gange undervejs for at lukke fugtighed ud.
Skær nogle fine tern af agurk og peberfrugt som skal drysses i suppen til sidst. Snit også nogle af de grønne toppe fra forårsløgene fint. Skyl det hele, og kom dem i køleskabet, til de skal bruges.
Imens tomaterne bager, klargøres den kolde tomatsuppe.
Start med at skylle alle grøntsagerne grundigt i koldt vand.
Skær agurker, grøn peber og cherrytomater i mindre stykker, og kom dem i en skål.
Forårsløg, de røde peberfrugter og lidt hvidløg skæres i tynde skiver, og sauteres i lidt olivenolie, uden at tage farve. Når de er er let møre, tages de af varmen, og afkøles let.
De afkølede grøntsager blendes sammen med cherrytomaterne, tomatkernerne du har gemt fra tidligere, grøn peber, agurk, lidt daggammel hvidt brød, hvis du har det, de sidste rå hvidløg, chili (efter smag - og pas på, de kan være stærke!) og basilikum. Smag til med eddike (gerne en god sherryeddike eller rødvinseddike), generøse mængder af din bedste olivenolie, salt, peber og lidt sukker.
Juster evt. tykkelsen/konsistensen med lidt vand.
Sæt suppen på køl til senere.
Rul fileterne sammen og krydr med salt og peber. Kom dem i et smurt ildfast fad sammen med timianstilkene. Dryp med lidt god olivenolie. Bag fiskestykkerne sammen med tomaterne ved 125 grader i de sidste 12- 15 min., indtil fisken er mælkehvid, og kødet gennemstegt.
Anret som vist på billedet toppet med de bagte tomater. Server den bagte fisk på siden, eller gør som jeg ynder og som her i bunden af en dyb tallerken overhældt med den iskolde suppe. Pynt med lidt timian, det sprøde knas og lidt god olivenolie.
Vores udvalgte rejer er fanget i Ishavet i det Nordatlantiske område omkring Grønland og Canada. De koges direkte på havet, og fryses straks derefter ind. Efterfølgende bliver de håndpillet, for så at blive lagt i lage. Kvalitet, der bare smager godt!
Rejerne er bæredygtigt fanget og MSC certificerede.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kundekommentarer ()