0
Kyllingebryst i cremet basilikumsauce med ristede tomater og bladbeder

Kyllingebryst i cremet basilikumsauce med ristede tomater og bladbeder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Bladbeder er en lidt overset grøntsag, og det er synd, for den er meget alsidig at bruge i køkkene. De grønne blade kan bruges som spinat, og de hvide ribber giver et godt, sprødt bid, og har en mild og frisk smag.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
bladbederbasilikumløghvidløgsmå tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktail
1 min.
Klargøring

Risene sættes over at koge efter anvisningen på pakken.

Bladbederne skylles, og slynges tørre.  
Rib de grønne blade fra stilkene, og hak dem meget groft.
Stænglerne skæres i 2 cm stykker.
Løget pilles, og deles i 4 både.
1 fed hvidløg pr. person snittes i tynde splitter.
Basilikummen skylles og slynges tør, og bladene snittes mellemfint. Den møre del af stilken snittes fint.
Tomaterne skylles, og deles i halve.

kyllingebryst uden skindbladbederbasilikumløghvidløgfløde 38% (piskefløde)olie/smørsalt & peber
15 min.
Kylling

Kyllingen steges i olie/smør, til den lige er gennemstegt, omkring 3 minutter på hver side. Pas på ikke at give kødet for meget, idet det steger videre, efter det er taget af panden.
Krydr kødet med salt og peber, og lad det hvile lunt og tildækket, imens resten af retten laves.

Løg og hvidløg sauteres i panden et par minutter.
Hæld tomaterne ned i panden, og lad dem stege for hård varme et par minutter.
Tilsæt bladebede-stilkene, og lad dem stege med et par minutter.
Så tilsættes bladbede-bladene og basilikumstilkene. Lad dem stege til bladene er faldet sammen.
Hæld fløden over grøntsagerne, og smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Kyllingebrysterne skæres i tykke skiver, lægges ned i panden til fløde-grøntsagerne, og varmes igennem.

Drys basilikumbladene over kyllingen sammen med et godt drej peber.

Panden sættes på bordet sammen med risene.

~Velbekomme ~

Bonusinfo

Bladbeder kaldes også mangold eller sølvbeder og de er i familie med spinat, rødbeder, mælder og sukkerroer. De er rige på blandt andet fibre, jern og betacaroten og indeholder ligesom spinat og rabarber oxalsyre.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?