0
Italienske rødspættefileter i fennikel-tomatsauce med bulgursalat a la gremolata

Italienske rødspættefileter i fennikel-tomatsauce med bulgursalat a la gremolata

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Ovnen tændes på 200 grader.
  2. Persillen skylles og hakkes.
  3. Bulguren koges i let saltet vand, til den er mør. Så drænes den i en sigte, og vendes med persille, citronsaft, lidt citronskal og en god olie, mens den stadig er varm. Smag til med salt og peber.
  4. Fenniklen og løg snittes tyndt. Så mange fed hvidløg, som man har lyst til at have i sin ret, finthakkes.  Hvis der er grønt på toppen af fenniklen, snittes den fint, og bruges som grønt drys ved servering.
  5. Courgetten skæres i mundrette stykker, og peberfrugten skæres i fine strimler.
  6. Løg og hvidløg steges i en pande med høje sider, der kan gå i ovnen. Når de er bløde og gyldne, tages de op, og courgetterne og peberfrugten steges ved meget hård varme, til de er brune og møre.
  7. Hæld løgene og fenniklen tilbage i panden til courgetterne og peberfrugten, og steg et minuts tid. Så tilsættes de flåede tomater og evt. en smule vand. Kog op og smag til med salt og peber.
  8. Fileterne rulles sammen til små pakker, der forsigtigt trykkes ned imellem grøntsagerne og krydres med salt. Dryp lidt god olie over fisken, og sæt panden i ovnen i 5-10 minutter, til fiskene kun lige er blevet uigennemsigtige og ”flagende”.
Anretning

Sæt panden eller fadet direkte på bordet, og giv bulguren til.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?