0
Italienske kødboller alla fettuccine di Campofilone med glaskålssalat

Italienske kødboller alla fettuccine di Campofilone med glaskålssalat

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hvedemel, Æg, Bladselleri

Fremgangsmåde

Kødboller og tomatsauce: Rør det hakkede kød sejt med salt, og krydr med sort peber og kødbollekrydderierne (gem lidt til glaskålssalaten). Rør farsen med finthakket løg, halvdelen af raspen, lidt af parmesanen og 0,5-1 dl mælk. Steg en lille ”prøvedelle”, og smag på den. Juster evt. med mere salt og peber. Form farsen til små bordtennisbold-store kugler. Drys dem med det resterende rasp, og pres det let fast i kødbollerne. Steg kødbollerne på en pande i olivenolie og smør, til de er gyldne og sprøde. Tilsæt nu finthakket hvidløg og steg det på panden sammen med kødbollerne i 2 minutter. Sæt kødbollerne til side og hold dem lune.

Glaskålssalat: Skræl og skyl glaskålet. Skær det i ultratynde skiver på et mandolinjern, og kom det i en skål med koldt vand i 5 minutter. Dræn vandet fra , drys med lidt fint salt og krydr med det sidste kødbollekrydderi og generøse mængder af din bedste olivenolie. Kom kålet i en skål og drys med lidt basilikum og lidt parmesan.

Fettuccine: Klip posen med tomatsugo'en (saucen) op ved markeringen, og kom saucen på panden, hvor du stegte kødbollerne. Fyld varmt vand i posen, hvor saucen var i, til markeringen. Kom det på panden og kog det hele igennem. Tilsæt pastaen, og lad den simre i 3-4 minutter, mens du rører og vender i pasta og sugo med jævne mellemrum. Tilsæt evt. lidt ekstra vand undervejs. Kom de stegte kødboller i, og kog igennem et minuts tid. Smag saucen til med salt og peber samt evt. lidt sukker. Pluk og hak basilikum og vend det rundt i pastaen.

Anretning: Som vist – riv det sidste parmesan over ved bordet!

Skagenfoods italienske kødbollekrydderi indeholder: 30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10% oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% urtebouillon, 2% chili

Bonusinfo

Italienske kødbollekrydderi indeholder:

30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?