0
Italienske kødboller med fettuccine og glaskålssalat

Italienske kødboller med fettuccine og glaskålssalat

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hakket grisekøditaliensk kødbollekrydderiraspparmigiano reggiano (Parmesan)zittauerløgSkagenfood tomatsugo
1 min.
Kødboller og tomatsauce

Rør det hakkede kød sejt med salt, og krydr med sort peber og kødbollekrydderierne (gem lidt til glaskålssalaten). Rør farsen med finthakket løg, halvdelen af raspen, halvdelen af parmesanen og evt. 0,5-1 dl mælk og evt 1-2 æg. Steg en lille ”prøvedelle”, og smag på den. Juster evt. med mere salt og peber. Form farsen til små bordtennisbold-store kugler. Drys dem med det resterende rasp, og pres det let fast i kødbollerne. Steg kødbollerne på en pande i olivenolie og smør, til de er gyldne og sprøde. Tilsæt nu finthakket hvidløg og steg det på panden sammen med kødbollerne i 2 min. Hæld tomatsugoen over og kog det hele sammen i 5-10 min. under låg ved meget lavt blus. Rør forsigtigt i det undervejs. 

glaskålbasilikumcitron
15 min.
Glaskålssalat

Skræl og skyl glaskålet. Skær det i ultratynde skiver på et mandolinjern, og kom det i en skål med koldt vand i 5 min. Dræn vandet fra, drys med lidt fint salt, og krydr med det sidste kødbollekrydderi og generøse mængder af din bedste olivenolie. Kom kålen i en skål, og drys med lidt plukket basilikum, lidt citronsaft og fintrevet skal.

fettuccine
30 min.
Fettuccine

Kog efter anvisning på pakken.  

35 min.
Anretning

Som vist – riv det sidste parmesan over ved bordet!

Bonusinfo

Italienske kødbollekrydderi indeholder:

30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?