0
Italienske kødboller med spaghetti, rød spidskål, pinjekerner, chili & tørrede tranebær

Italienske kødboller med spaghetti, rød spidskål, pinjekerner, chili & tørrede tranebær

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hvidløgrødt spidskål
1 min.
Forbered grønt:

Pil og hak hvidløg fint.

Skær bunden af spidskålen og del den i blade. Kassér evt. grimme blade.

Del hvert blad i 2-3 stykker ved at flække dem på langs.

Skyl spidskålsbladene grundigt i koldt vand.

pinjekerner
5 min.
Pinjekerner:

Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande. Hak dem derefter groft, og drys dem med lidt olie og fint salt.

hakket grisekøditaliensk kødbollekrydderihvidløgrødt spidskålfløde 38% (piskefløde)chili flager
10 min.
Kødboller, kål & sovs:

Rør det hakkede kød sejt med lidt salt og kødbollekrydderierne.

Rul farsen til 3-4 små kødboller pr. person på størrelse med en lille bordtennisbold.

Kødbollerne steges på en meget varm pande i lidt neutral olie til de er gyldne, sprøde og næsten gennemstegte.

Kom det hakkede hvidløg på panden sammen med kødbollerne og en lille klump frisk smør. Rist ved medium varme, til hvidløget er gyldent uden at være branket.

Kom spidskålen på panden sammen med kødbollerne, og lad det hele riste sammen i 1-2 min., mens du vender i det et par gange.

Kom fløde på panden, og lad det koge ind til en let cremet konsistens.

Smag saucen til med lidt chili, salt og peber.

spaghetti, 50% fuldkorn
20 min.
Pasta:

Kog spaghetti al dente efter anvisning på posen i rigeligt, godt saltet vand.

 

spaghetti, 50% fuldkornparmigiano reggiano (Parmesan)
25 min.
Afslut retten:

Kom den al dente kogte spaghetti over til kødbollerne, og lad det hele koge sammen i 1 minut. Riv parmesanen fint, kom ca. 2/3 i retten, og vend rundt.

Smag til med salt og peber.

chili flagertørrede tranebærpinjekernerparmigiano reggiano (Parmesan)
30 min.
Anretning:

Som anvist på billedet. Drys med tranebær, de hakkede pinjekerner og riv den resterende parmesan over ved bordet. Drys med de sidste chiliflager efter smag.

Bonusinfo

Italienske kødbollekrydderi indeholder:

30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?