0
Italienske kødboller med pappardelle og grønne asparges

Italienske kødboller med pappardelle og grønne asparges

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Pastaretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

grønne aspargeshvidløgparmigiano reggiano (Parmesan)
1 min.
Forberedelse

Pil og hak hvidløg fint.
Kassér den nederste 1/5 af de grønne asparges (se video ovenover).
Del resten af asparges i mundrette stykker, og skyl dem grundigt i koldt vand.
Riv parmesanen fint.

hakket oksekøditaliensk kødbollekrydderiparmigiano reggiano (Parmesan)pappardelle, friskcreme fraiche 38%hvidløg
10 min.
Kødboller, pasta og sauce

Rør det hakkede kød sejt med lidt salt og kødbollekrydderierne. 

Rul derefter farsen til små kødboller på størrelse med en lille bordtennisbold (3-4 stk. pr. pers.). 

Kødbollerne steges på en meget varm pande i lidt neutral olie, til de er gyldne, sprøde og næsten gennemstegte.

Kom det hakkede hvidløg på panden sammen med kødbollerne og en lille klump frisk smør. Rist ved medium varme, til hvidløget er gyldent, uden at være branket.

Kog imens pastaen efter anvisning på pakken i rigeligt, godt saltet vand.

Kom asparges på panden sammen med kødbollerne, og lad det hele riste sammen i 2-3 min., mens du vender i det et par gange, og krydrer med salt og peber.

Kom creme fraiche på panden til kødbollerne, og lad den koge ind til en let cremet konsistens.

Smag saucen til med lidt salt og peber.

Kom den al dente kogte pasta over til kødbollerne, og lad det hele koge sammen i 1 minut.

Vend ca. 2/3 af parmesanen i retten, og vend rundt.

Smag til med salt og peber.

parmigiano reggiano (Parmesan)
25 min.
Anretning

Som vist på billedet. Drys med det resterende parmesan.

Bonusinfo

Italienske kødbollekrydderi indeholder:

30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?