0
Italienske kødboller med spaghetti, grønne asparges, pinjekerner og tørrede abrikoser

Italienske kødboller med spaghetti, grønne asparges, pinjekerner og tørrede abrikoser

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Pastaretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
grønne aspargeshvidløgtørrede abrikoser
1 min.
Forberedelse:

Pil og hak hvidløg fint.
Skær den nederste 1/5 af de grønne asparges (se video ovenover) (se video ovenover) og kasser dette.
Del resten af aspargesene i mundrette stykker og skyl grundigt i koldt vand.
Skær abrikoser i små tern. Riv parmesanen fint.

pinjekerner
10 min.
Pinjekerner:

Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande – tag dem af panden og hak dem groft og drys med lidt olie og fint salt

hakket oksekøditaliensk kødbollekrydderiparmigiano reggiano (Parmesan)spaghetticreme fraiche 38%hvidløg
15 min.
Kødboller, pasta og sauce:

Rør det hakkede kød sejt med lidt salt og kødbollekrydderierne. 

Rul derefter farsen til små kødboller på størrelse med en lille bordtennisbold (ca. 3-4 stykker pr. person) 

Kødbollerne steges på en meget varm pande i lidt neutral olie, til de er gyldne, sprøde og næsten gennemstegte.

Kom det hakkede hvidløg på panden sammen med kødbollerne og en lille klump frisk smør. Rist ved medium varme til hvidløget er gyldent uden at være branket.

Kog imens pastaen efter anvisning på pakken i rigeligt, godt saltet vand.

Kom asparges på panden sammen med kødbollerne, og lad det hele riste sammen i 2-3 minutter, mens du vender i det et par gange og krydrer med salt og peber.

Kom cremefraiche på panden sammen med kødbollerne og lad det koge ind til en let cremet konsistens.

Smag saucen til med lidt salt og peber.

Kom den al dente kogte pasta over til kødbollerne, og lad det hele koge sammen i 1 minut.

Vend ca. 2/3 af parmesanen i retten og vend rundt.

Smag til med salt og peber.

35 min.
Anretning:

Som anvist på billedet. Drys med abrikoser, de hakkede pinjekerner og det resterende parmesan.

Bonusinfo

Italienske kødbollekrydderi indeholder:

30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?