0
Italienske kødboller med spaghetti og fennikelsalat

Italienske kødboller med spaghetti og fennikelsalat

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

hakket oksekødrasp2fennikelfrøzitauerløg
Kødboller:

Pil løget og snit det fint. Rør det hakkede kød sejt med salt – og krydr med sort peber samt knuste fennikelfrø som er ristet på en tør pande først! (gem lidt til fennikelsalaten). Rør farsen med finthakket løg samt halvdelen af raspen og halvdelen af parmesanen samt evt. en lille smule mælk. Steg en lille ”prøvedelle” og smag på den – juster evt. med mere salt og peber! Form farsen til små bordtennisbold store kugler - og drys dem med det resterende rasp og pres det let fast i kødbollerne. Steg kødbollerne på en pande i olivenolie og smør til de er gyldne og sprøde. 

flåede og hakkede tomaterbasilikumhvidløg
Tomatsauce:

Tilsat nu finthakket hvidløg og steg det på panden sammen med kødbollerne i 2 minutter. Tilsæt de hakkede tomater sammen med 1-2 dl vand og lad det små-simre i 5-10 minutter. Hak basilikum og vend det rundt i saucen. (gem lidt basilikum til fennikelsalaten) Smag tomatsaucen til med salt og peber samt lidt sukker.

fennikelfrøfennikel med top
Fennikelsalat:

Soigner og skyl fennikel – skær den i ultra tynde skiver på et mandolinjern og kom den i en skål – drys med lidt fint salt og krydr med lidt af de ristede knuste fennikelfrø, sort peber samt generøse mængder af din bedste olivenolie og citronsaft. Kom i en skål og drys med lidt basilikum.

spaghetti
Pasta:

Kog sideløbende pastaen i rigeligt godt saltet vand (det skal smage som middelhavet siger italienerne!) med et par dråber olie i – dræn og vend sammen med kødboller og tomatsauce.

parmigiano reggiano (Parmesan)
Anretning:

Som vist - Riv parmesan over ved bordet!

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?