Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Læs hele opskriften grundigt igennem, inden du går i gang med at lave maden.
Form det hakkede kød til bøffer, der er ca. 1,5 cm høje.
Gnid halvdelen af krydderiblandingen samt salt og sort peber ind i bøfferne, vend dem i lidt hvedemel, og steg dem i halvt olie og halvt smør i ca. 3-4 min. på hver side, til de er lige lidt under gennemstegte.
Pil og skær hvidløg i tynde skiver.
Kom hvidløgsskiverne på panden sammen med 2-3 klumper frisk smør, og lad smørret bruse af. Steg, til hvidløgsskiverne er nøddebrune og sprøde.
Tag bøffer og hvidløg fra på en tallerken, og hold dem lune. (Gem pande og fedtstof til grøntsager.)
Skær courgette i 3-4 mm tykke tern, og steg dem gyldne på panden i fedtstoffet, hvor du stegte bøfferne.
Krydr med lidt salt, peber og det sidste af krydderiblandingen, når de er gyldne. Tilsæt tomater skåret i tern, og steg igen i ca. 2 min.
Smag til med salt og peber.
Kog pastaen i rigeligt, godt saltet vand i 9-10 min. (Vandet skal smage saltet som Middelhavet, siger italienerne).
Kom den kogte pasta på panden til grøntsagerne. Tilsæt creme fraiche, og kog igennem.
Riv parmesan, og lad den koge med i 1 min.
Kom bøfferne og hvidløgsskiverne tilbage i pastaen, og kog igennem.
Som vist på billedet.
Fregula er en type pasta fra Sardinien. Det ligner nordafrikanske Berkoukes og Mellemøstlig Moghrabieh. Fregula findes i forskellige størrelser, men består typisk af semulina dej, der er rullet i kugler med en diameter på 2-3 mm og ristet i en ovn.
Bemærk den forholdsvis lange kogetid på 12 minutter!
Italienske kødbollekrydderi indeholder:
30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili
Kommentarer og forslag til opskriften