0
Italienske polpette med blød polenta, dertil jordskokke-tomatkompot & pesto med solsikkekerner

Italienske polpette med blød polenta, dertil jordskokke-tomatkompot & pesto med solsikkekerner

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Fif: Gem evt. lidt af polentaen til dagen efter, hvor den smager skønt skåret i skiver og stegt sprød i lidt olie på en pande!

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

parmigiano reggiano (Parmesan)basilikumsolsikkekernerhvidløg
1 min.
Basilikumpesto med ristede solsikkekerner
Rist solsikkekernerne på en tør pande, til de er gyldne. Pil og hak hvidløg. De groveste stilke nippes af basilikummen og kasseres. De ristede solsikkekerner, al basilikummen, halvdelen af parmesanen og halvdelen af hvidløgene arbejdes igennem i en morter eller i en minihakker/foodprocessor sammen med lidt salt, peber og 2-3 spsk. af din bedste olivenolie pr. person.
polentamelparmigiano reggiano (Parmesan)
5 min.
Polenta:
Kog 7 dl letsaltet vand (eller sødmælk, hvis du vil være lidt ekstra god ved dig selv) op, og pisk polentaen i (gem 2 spsk polentamel til kødbollerne). Kog ved medium til lav varme under konstant omrøring i 2-3 min. Lad polentaen hvile i 4-5 min. under låg. Rør den med resten af parmesanen, 2-3 spsk. af din bedste olivenolie og/eller lidt koldt smør, og smag til med salt og peber. 
hakket grisekødpolentamelitaliensk kødbollekrydderi
15 min.
Polpette (kødboller):
Rør kødet med salt, krydderimix samt resten af det finthakkede hvidløg. Rør gerne 1 eller 2 æg i, hvis du har, det er dog ikke strengt nødvendigt. Kom halvdelen af det gemte polentamel i farsen, og rør sammen. Lad farsen hvile i et par minutter. Rul 8-10 små kugler pr. person. Vend dem i det sidste polentamel, og steg dem derefter på en pande i neutral olie og smør, til de er gyldne og sprøde. Tag kødbollerne af panden, og sæt dem til side. Gem panden til senere.
tomaterjordskokker
20 min.
Jordskok & tomat:

Skræl og skyl jordskokker og skær dem og tomater i tern på ca. 1 x 1 cm. Rist jordskokkerne i 5-8 min. på panden, hvor du stegte kødbollerne. Rist, til de er gyldne og møre. Kom tomater på, og lad dem stege med i 2-3 min. Krydr med salt og peber, og vend til sidst sammen med de stegte kødboller og halvdelen af pestoen.

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Kom polenta i bunden af en varm tallerken. Top med kødboller, grøntsager og det sidste pesto.

Bonusinfo

Italienske kødbollekrydderi indeholder:

30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?