0
Italienske polpette med fregola sarda, dertil bladbede-tomatkompot & pesto med solsikkekerner

Italienske polpette med fregola sarda, dertil bladbede-tomatkompot & pesto med solsikkekerner

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

parmigiano reggiano (Parmesan)basilikumsolsikkekernerhvidløg
1 min.
Basilikumpesto med ristede solsikkekerner
Rist solsikkekernerne på en tør pande, til de er gyldne. Pil og hak hvidløg. De groveste stilke nippes af basilikummen, og kasseres. De ristede solsikkekerner, al basilikummen, halvdelen af parmesanen og halvdelen af hvidløgene arbejdes igennem i en morter eller i en minihakker/foodprocessor sammen med lidt salt, peber og 2-3 spsk. af din bedste olivenolie pr. person.
hakket oksekødFregola sardaitaliensk kødbollekrydderihvidløg
15 min.
Polpette (kødboller):
Rør kødet med salt, krydderimix samt resten af det finthakkede hvidløg. Rør gerne 1 eller 2 æg og lidt rasp eller mel i, hvis du har, det er dog ikke strengt nødvendigt. Lad farsen hvile i et par minutter. Rul 8-10 små kugler pr. person. Vend dem i lidt mel eller rasp, hvis du har, og steg dem derefter på en pande i neutral olie og smør, til de er gyldne og sprøde. Tag kødbollerne af panden, og sæt dem til side. Gem panden til senere.
Fregola sarda
15 min.
Pasta

Kog pastaen i rigeligt godt saltet vand i 8-10 minutter. Dræn den i en sigte.

tomaterbladbeder
20 min.
Bladbeder & tomat:

Skær bladbeder og tomater i små stykker. Rist bladbederne i 2-3 min. på panden, hvor du stegte kødbollerne. Kom tomater på, og lad dem stege med i 2-3 min. Krydr med salt og peber, og vend til sidst sammen med de stegte kødboller, den kogte pasta og halvdelen af pestoen.

basilikumhvidløg
35 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Top med det sidste pesto, og riv det sidste parmesan over. 

Bonusinfo

Italienske kødbollekrydderi indeholder:

30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?