0

Japansk friteret Hopballe kylling Karaage-style med shichimi tôgarashi, pak choy, chili-syltede rødløg & ris

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Japansk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Kyllingestrimler fra Hopballetamari/soyaingefær
1 min.
Kylling del 1:

Kom kyllingen i en skål med halvdelen af soyaen og fintrevet ingefær. Vend rundt, og lad det trække på køl til senere.

risottoris
5 min.
Marinade til ris:

Rør en 1 spsk. sukker og ½ tsk. salt ud i 2 spsk. lys eddike (gerne riseddike) pr. pose ris og sæt til side. 

risottoris
10 min.
Ris:

Kom risene i en sigte, og skyl dem grundigt under rindende koldt vand i ca. 5 minutter. Kog 2 dl vand (pr. pose ris) op, og tilsæt de skyllede og drænede ris. Når vandet igen koger, røres én gang i risene, og der skrues ned, så de lige netop simrer (på varmeinterval 2-3 stykker). Kog risene under tætsluttende låg i ca. 7-8 minutter, til alt vandet er optaget i risene. Sluk, og lad risene hvile under låg i 10 minutter. Rør marinaden i, og vend rundt.

15 min.
Chilisyltede rødløg:

Skyl chilien. Snit rødløg så fint du kan, skær chili i lange tynde strimler og kom begge dele i en skål - hæld 1/2 dl eddike over og vend rundt - efter 5 minutter tilsættes sukker til en tilpas sur/sød smag.

Shichimi tôgarashipak choy
20 min.
Broccoli:

Del pak choy i kvarte og blancher dem i saltet vand i 1 minut. Lad dem dampe af, krydr med lidt fint salt, vend dem i lidt kartoffelmel, maizena eller hvedemel, og friter dem i rigeligt, meget varm olie, til de er sprøde og gyldne. Dryp de friterede kål af på køkkenrulle, og drys med Shichimi tôgarashi.

Nb. hvis du synes det bliver for meget med 2 friterede ting, kan kålen sagtens serveres lune uden at fritere dem.

Kyllingestrimler fra Hopballekartoffelmel
25 min.
Kylling del 2:

Hæld overskydende marinade fra kyllingen, drys med rigeligt kartoffelmel og vend rundt. Har du ikke kartoffelmel, kan du bruge enten maizena eller almindelig hvedemel. Du får dog det sprødeste resultat med kartoffelmel. Varm en lille friture med neutral olie op til 185 grader, og friter kyllingestykkerne i 4-5 minutter, til de er gyldne, sprøde og gennemstegte. Kom dem på fedtsugende papir, og drys med fint salt.

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet med citronbåde og det sprøde skind.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Shichimi tôgarashi blev oprindeligt solgt som urtemedicin i det 17. århundrede, shichimi togarashi (der bogstaveligt talt betyder "syv smags chilipeber") er en krydret-velsmagende blanding af groft malet chili plus forskellige ingredienser afhængigt af regionen, producenten og kokken der blander den. Nogle japanske sælgere tilbyder endda tilpassede blandinger. Foruden chilen inkluderer typiske ingredienser sansho eller Sichuan-peber, tørret citrusskal, sesamfrø, birkes, hampefrø, ingefær, hvidløg, shiso og noritang.

Vores indeholder: 

Shichi-mi tôgarashi indeholder: 10% tørret mandarinskal, 5% tørret orangeskal, 5% tørret ingefær, 10% sanshô peber (alternativt sechuan peber), 5% sort peber, 10% ristet sesam, 10% hvide birkes, 20% chili pulver, 10% sort sesam, 5% hvidløgspulver, 10% tørrede tangflager.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?