Jeg elsker at lave pokébowls som denne – en farverig skål fuld af grønt, protein og sprødhed. Her får du en mættende og vegetarisk variant med cremet burrata, syrlige radiser, milde hvide bønner og en intens gomadressing, som trækker tråde til det japanske køkken. Retten er smuk, frisk og klar på under 25 minutter.
Estimeret tidsforbrug
Ca. 20 minutter i alt, hvor flere elementer kan laves samtidig:
Forberedelse og grøntsager: 15 min
Dressing: 5 min
Anretning: 2-3 min
Forberedelse
Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skyl alle grøntsager og krydderurter.
Vask hænder og redskaber efter håndtering af jordede grøntsager.
Grøntsager og bønner
Skær radiser i tynde skiver – brug evt. mandolinjern.
Halvér cherrytomater.
Hak bredbladet persille groft.
Skær agurk i små tern.
Nip grønne bønner og kog dem i letsaltet vand i ca. 8-10 minutter, til de er møre. Skyl straks i koldt vand, så de bevarer farven.
Dræn de hvide bønner fra dåse i en sigte.
Gomadressing
xxx. følger
Smag til med evt. lidt finthakket hvidløg
Læg grøntsager og bønner i sektorer omkring en hel burrata. Sæt gomadressingen i en lille skål i midten. Drys med ristede sesamfrø og dryp evt. lidt god olivenolie over burrataen. Server straks.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kommentarer og forslag til opskriften