0

Japansk inspireret burratabowl med tomat, agurk og radiser

Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Jeg elsker at lave pokébowls som denne – en farverig skål fuld af grønt, protein og sprødhed. Her får du en mættende og vegetarisk variant med cremet burrata, syrlige radiser, milde hvide bønner og en intens gomadressing, som trækker tråde til det japanske køkken. Retten er smuk, frisk og klar på under 25 minutter.

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje

Estimeret tidsforbrug
Ca. 20 minutter i alt, hvor flere elementer kan laves samtidig:

  • Forberedelse og grøntsager: 15 min

  • Dressing: 5 min

  • Anretning: 2-3 min

Forberedelse

  • Find alle ingredienser og redskaber frem.

  • Skyl alle grøntsager og krydderurter.

  • Vask hænder og redskaber efter håndtering af jordede grøntsager.

Grøntsager og bønner

  • Skær radiser i tynde skiver – brug evt. mandolinjern.

  • Halvér cherrytomater.

  • Hak bredbladet persille groft.

  • Skær agurk i små tern.

  • Del blomkål i små buketter og kog dem i letsaltet vand i ca. 3-4 minutter, til de er møre med bid. Skyl straks i koldt vand.

  • Dræn de hvide bønner fra dåse i en sigte.

Gomadressing

  •  Rist sesamfrø på en tør pande, til de er gyldne og popper.

  • Knus i en morter med lidt fint salt (tag en smule fra,  til at drysse over retten til sidst).

  • Rør tamari/soya, lidt lys eddike og 1/2 tsk. sukker pr. pers. sammen i en skål.

  • Rør med mayonnaise og 2/3 af de ristede sesam og smag til med salt og peber.

  • Smag til med evt. lidt finthakket hvidløg 

20 min.
Anretning

Læg grøntsager og cannellinibønner i sektorer omkring en hel burrata. Sæt gomadressingen i en lille skål i midten. Drys med ristede sesamfrø og dryp evt. lidt god olivenolie over burrataen. Server straks.

Kommentarer og forslag til opskriften