0
Japansk katsu curry med paneret kulmule

Japansk katsu curry med paneret kulmule

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kulmulefilet uden skind
1 min.
Fisken

Skær fisken i store stykker, krydr den med salt på alle sider, og læg den til side.

grønne linser
3 min.
Linserne

Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til de er møre.

gulerodløghvidløg
5 min.
Grøntsagerne

Pil løget og hvidløget, skræl guleroden, og riv det hele på den grove side af et rivejern.

japansk katsu karrybouillonhvedemelolivenolie, ekstra jomfru
15 min.
Katsu karryen

Sæt ca. 1 dl. vand over at koge pr. person.

Varm en gryde op over middelhøj varme. Steg grøntsagerne i 1 spsk. olie pr. person i ca. 5 min. under omrøring. Det må gerne få lidt stegefarve.

Tilsæt karryen, urtebouillonen og 1 spsk. hvedemel pr. person, og steg det i ca. 1 min. under omrøring.

Hæld det kogende vand i lidt efter lidt under omrøring, indtil sovsen får konsistens som en klassisk brun sovs. Smages til med salt og peber.

 

25 min.
Fisken

Varm en pande op ved høj varme. Vend fisken i hvedemel.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 spsk. olie. Læg fisken på panden, og lad den stege i 3 min. ved middelvarme.

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.

Tag fisken af panden, og overfør den til karryretten.

30 min.
Anretning

Servér katsucurryen med linserne.

Bonusinfo

japansk katsu karry indeholder:

25% spidskommen 25% gurkemeje, 15% korianderfrø,  10% kardemomme, 5% bukkehornsfrø, 5% muskatnød, 5% kanel, 5% allehånde, 3% nellike og 2% laurbærblade

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?