0
Japansk katsu curry med sprødstegt kylling dertil chilisyltede rødløg og broccoli

Japansk katsu curry med sprødstegt kylling dertil chilisyltede rødløg og broccoli

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Japansk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Katsu curry er en af mine personlige favoritter - og er samtidigt en af ​Japans mest populære retter, når de ikke spiser traditionel japansk mad!  Grundstenen i denne atypiske japanske ret er varme indiske krydderier, der via krydderihandlen kom en tur til Storbritannien, hvor englænderne fremstillede deres første karrypulver! Derefter gik turen retur østpå - og altså også til Japan, hvor japanerne ved hjælp af fransk køkkenteknik begyndte at jævne saucer med en roux (fedt og mel) - lavede katsu karrysaucen og voilà katsu curry blev født. Katsu er traditionelt lavet med svinekød, men her er det i en version med kylling.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hvedemelsukkersalt
1 min.
Marinade til ris:
Rør en 1 spsk. sukker og ½ tsk. salt ud i 2 spsk. lys eddike (gerne riseddike) pr. pose ris og sæt til side.
sushi riseddikesukker
2 min.
Ris:

Kom risene i en sigte, og skyl dem grundigt under rindende koldt vand i ca. 5 minutter. Kog 2 dl vand (pr. pose ris) op og tilsæt de skyllede og drænede ris. Når vandet igen koger, røres én gang i risene, og der skrues ned, så de lige netop simrer (på varmeinterval 2-3 stykker). Kog risene under tætsluttende låg i ca. 7-8 minutter, til alt vandet er optaget i risene. Sluk, og lad risene hvile under låg i 10 minutter. Rør marinaden i og vend rundt.

rød chilirødløgeddikesukker
5 min.
Chilisyltede rødløg:

Skyl chilien. Snit rødløg så fint du kan, skær chili i lange tynde strimler og kom begge dele i en skål - hæld 1/2 dl eddike over og vend rundt - efter 5 minutter tilsættes sukker til en tilpas sur/sød smag.

broccoli
10 min.
Broccoli:

Del broccoli i små ensartede buketter - damp dem i 2-3 minutter og køl dem af i koldt vand - lad dem dryppe af i en sigte et par minutter, før de vendes med de syltede rødløg.

japansk katsu karry
15 min.
Katsu curry sauce:

Pil og snit hvidløg og skalotteløg fint. Smelt 15 g smør pr. person i en kasserolle - sauter hvidløg og skalotteløg af heri, uden det tager farve - tilsæt 3/4 af karryblandingen og rist igennem et par minutter. Kom nu 1 spsk. hvedemel i pr. person og lav en smørbolle - lad den varme igennem på medium varme i 2 minutter. Tilsæt kogende vand lidt af gangen og pisk imens saucen bringes til kogepunktet. Juster tykkelsen med vand, til du opnår en ikke for tyk karrysauce. Tilsæt urtebouillon og smag til med salt og peber.

kyllingebryst uden skindrasp
25 min.
Kyllingeschnitzel:

Skær et snit på tværs næsten hele vejen igennem brystet, således at det kan ”foldes” op som en bog – kom evt. brystet i en frostpose og bank det let ud med en kødhammer eller en lille kasserolle. (alternativt kan du også bare panere det hele bryst - så skal det bare stege lidt længere)! Krydr kødet med salt og det sidste karry på begge sider. Vend dem først i mel, derefter i et sammenpisket æg (har du ikke et æg, så brug lidt mælk eller fløde) og til sidst i rasp. Sørg for at trykke raspen godt fast i kødet. Steg kødet på begge sider på en meget varm pande i rigeligt neutral olie, til de er gyldne og sprøde. Drys med lidt salt og lad det dryppe af på fedtsugende papir.

45 min.
Anretning:

Som vist! Pres risene i små forme og vend ud på lune tallerkener, kom schnitzel og marinerede broccoli omkring og afslut med lidt karrysauce.

Bonusinfo

japansk katsu karry indeholder:

25% spidskommen 25% gurkemeje, 15% korianderfrø,  10% kardemomme, 5% bukkehornsfrø, 5% muskatnød, 5% kanel, 5% allehånde, 3% nellike og 2% laurbærblade

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?