0
Japansk misosuppe med boghvedenudler onsen tamago æg, mør gris, pak choy & shichimi tôgarashi

Japansk misosuppe med boghvedenudler onsen tamago æg, mør gris, pak choy & shichimi tôgarashi

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Japansk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Onsen Tamago æg er en fancy, hipster måde at beskrive et helt almindeligt kogt hønseæg. Dog er den traditionelle metode lidt mere cool end som så. I Japan bliver æggene nemlig tilberedt i varme kilder, kaldet Onsen :-) Kilderne har en temperatur på omkring 63 grader, og hvis man lægger et æg i vand ved lige netop den temperatur i en time, ender man med et silkeblødt, nærmest pocheret æg, som man kan slå direkte ud i sin Ramen-suppe. Hvis man ikke lige har en varm kilde på nøjagtigt 63 grader til rådighed, kan man tilberede ægget i et sousvide vandbad, og ellers får man altså et glimrende resultat ud af at koge ægget, til det er smilende i 5-6 minutter :-)

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ægnudler, boghvedechampignonsristet sesamolie
1 min.
Forberedelse:

Kog æggene i 6 min., og køl dem lidt ned. Pil dem, halvér dem, og drys med lidt salt.

Kog nudlerne i rigeligt letsaltet vand i 5-6 min. Dræn dem, og vend dem sammen med lidt sesamolie. Sæt til side, og hold dem lune.

Rens og skær champignons i ultratynde skiver, gerne på et mandolinjern.

Rens og del pak choy i mundrette bidder, og skyl dem grundigt i koldt vand.

Sæt de skåle, du vil anrette suppen i, et varmt sted, så de er lune.

Shichimi tôgarashibrun misoSous vide, mør grisenakke
10 min.
Miso suppe base:

Kom kød og al fonden derfra i en gryde sammen med 2-2,5 dl vand pr. person. Kog op, og lad kødet simre i suppen i 4-5 min. Tag kødet op, og hold det lunt. Pisk miso’en i suppen sammen med lidt af shichimi tôgarashi'en (pas på, den er STÆRK, så prøv dig frem) samt lidt salt. Bring retten tilbage til kogepunktet. Sluk, og lad den hvile. Smag til med lidt salt, sukker og limesaft.

Sous vide, mør grisenakkechampignonspak choy
20 min.
Sådan afslutter du retten:

Pluk kødet i trevler, eller skær det i skiver, og kom det i varme skåle sammen med de kogte lune nudler.

Kom de fintskårne champignons ovenpå nudlerne i de varme skåle.

Kog suppen op, kom pak choy i, og bring tilbage i kog. Hæld den brandvarme suppe og pak choy over nudler og champignons, og kom de halve smilende æg i suppen.

limeShichimi tôgarashi
25 min.
Anretning:

Dryp med det sidste sesamolie, og drys med shichimi tôgarashi efter smag, evt. ved bordet.

Server limebåde til.

Bonusinfo

Shichimi tôgarashi blev oprindeligt solgt som urtemedicin i det 17. århundrede, shichimi togarashi (der bogstaveligt talt betyder "syv smags chilipeber") er en krydret-velsmagende blanding af groft malet chili plus forskellige ingredienser afhængigt af regionen, producenten og kokken der blander den. Nogle japanske sælgere tilbyder endda tilpassede blandinger. Foruden chilen inkluderer typiske ingredienser sansho eller Sichuan-peber, tørret citrusskal, sesamfrø, birkes, hampefrø, ingefær, hvidløg, shiso og noritang.

Vores indeholder: 

Shichi-mi tôgarashi indeholder: 10% tørret mandarinskal, 5% tørret orangeskal, 5% tørret ingefær, 10% sanshô peber (alternativt sechuan peber), 5% sort peber, 10% ristet sesam, 10% hvide birkes, 20% chili pulver, 10% sort sesam, 5% hvidløgspulver, 10% tørrede tangflager.

Bonusinfo

Miso

- umamibomben der kan peppe enhver ret op!

Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.

Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?