Onsen Tamago æg er en fancy, hipster måde at beskrive et helt almindeligt kogt hønseæg. Dog er den traditionelle metode lidt mere cool end som så. I Japan bliver æggene nemlig tilberedt i varme kilder, kaldet Onsen :-) Kilderne har en temperatur på omkring 63 grader, og hvis man lægger et æg i vand ved lige netop den temperatur i en time, ender man med et silkeblødt, nærmest pocheret æg, som man kan slå direkte ud i sin Ramen-suppe. Hvis man ikke lige har en varm kilde på nøjagtigt 63 grader til rådighed, kan man tilberede ægget i et sousvide vandbad, og ellers får man altså et glimrende resultat ud af at koge ægget, til det er smilende i 5-6 minutter :-)
Kog æggene i 5-6 minutter, og køl dem lidt ned. Pil dem, halvér dem, og drys med lidt salt.
Kog nudlerne i rigeligt letsaltet vand i 2 minutter. Dræn dem, og vend dem sammen med lidt sesamolie. Sæt til side, og hold dem lune.
Rens og skær champignons i ultratynde skiver, gerne på et mandolinjern.
Rens og del bok choy i mundrette bidder, og skyl dem grundigt i koldt vand.
Sæt de skåle, du vil anrette suppen i, et varmt sted, så de er lune.
Kom kød og al fonden derfra i en gryde sammen med 2 dl vand pr. person. Kog kødet op, og skum eventuelle urenheder og fedt fra, mens det simrer i 4-5 minutter. Tag kødet op, og hold det lunt. Pisk miso’en i suppen sammen med lidt af shichimi tôgarashi'en (pas på, den er STÆRK, så prøv dig frem) samt lidt salt. Bring retten tilbage til kogepunktet. Sluk, og lad den hvile. Smag til med lidt salt og limesaft.
Pluk kødet i trevler, og kom det i varme skåle sammen med de kogte lune nudler.
Kom de fintskårne champignons ovenpå nudlerne i de varme skåle.
Kog suppen op, kom bok choy i, og bring tilbage i kog. Hæld den brandvarme suppe og bok choy over nudler og champignons og slå et onsen æg ud i suppen. Eller brug de halve smilende æg.
Dryp med det sidste sesamolie, og drys med shichimi tôgarashi efter smag, evt. ved bordet.
Server limebåde til.
Shichimi tôgarashi blev oprindeligt solgt som urtemedicin i det 17. århundrede, shichimi togarashi (der bogstaveligt talt betyder "syv smags chilipeber") er en krydret-velsmagende blanding af groft malet chili plus forskellige ingredienser afhængigt af regionen, producenten og kokken der blander den. Nogle japanske sælgere tilbyder endda tilpassede blandinger. Foruden chilen inkluderer typiske ingredienser sansho eller Sichuan-peber, tørret citrusskal, sesamfrø, birkes, hampefrø, ingefær, hvidløg, shiso og noritang.
Vores indeholder:
Shichi-mi tôgarashi indeholder: 10% tørret mandarinskal, 5% tørret orangeskal, 5% tørret ingefær, 10% sanshô peber (alternativt sechuan peber), 5% sort peber, 10% ristet sesam, 10% hvide birkes, 20% chili pulver, 10% sort sesam, 5% hvidløgspulver, 10% tørrede tangflager.
Miso
- umamibomben der kan peppe enhver ret op!
Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.
Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.
Kundekommentarer ()