0
Japansk ramen miso-nudelsuppe med shichi-mi tōgarashi, svampe, mør svinenakke, onsen-æg & forårsløg

Japansk ramen miso-nudelsuppe med shichi-mi tōgarashi, svampe, mør svinenakke, onsen-æg & forårsløg

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Japansk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Onsen Tamago æg er en fancy, hipster måde at beskrive et helt almindeligt kogt hønseæg. Dog er den traditionelle metode lidt mere cool end som så. I Japan bliver æggene nemlig tilberedt i varme kilder, kaldet Onsen :-) Kilderne har en temperatur på omkring 63 grader, og hvis man lægger et æg i vand ved lige netop den temperatur i en time, ender man med et silkeblødt, nærmest pocheret æg, som man kan slå direkte ud i sin Ramen-suppe. Hvis man ikke lige har en varm kilde på nøjagtigt 63 grader til rådighed, kan man tilberede ægget i et sousvide vandbad, og ellers får man altså et glimrende resultat ud af at koge ægget, til det er smilende i 5-6 minutter :-)

Allergener:
Sesam, Hvedemel, Durummel, Soyabønner, Æg, Nødder

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Sous vide, mør grisenakkebrun misoingefær
1 min.
Miso suppe:

Kog 2-2,5 dl vand pr. person op i en gryde, og pisk brun miso i sammen med lidt salt. Bring det tilbage til kogepunktet. fonden og fedtstoffet fra kødet i gryden, og lad det simre i et par min. lige ved kogepunktet. Skræl imens ingefær, og skær den i tynde skiver på et mandolinjern. Kom ingefæren i suppen, og skum evt. suppen af. Kasser det, der er skummet af. Del kødet i trevler og kom det i suppen - kog det igennem i 2 minutter. Smag på suppen, og juster med salt og evt lidt sukker. 

æg2
5 min.
Onsen-æg :
Sæt en gryde over med vand. Når vandet koger, tilsætter du æggene, og koger dem i 6-6,5 min. Kom dem derefter over i koldt vand, så kogningen stopper. Pil derefter forsigtigt æggene, og del dem i halve. Hold dem lune, til de skal serveres.
forårsløg
10 min.
Svampe & forårsløg

Soigner svampe og forårsløg, og snit begge dele i så fine, tynde skiver, du kan. Kom de snittede forårsløg i iskoldt vand, til de skal bruges. Sæt svampene til side. 

nudler
15 min.
Nudler:

Kog nudlerne i rigeligt, letsaltet vand i 2 min. Dræn dem, og vend dem sammen med det halve af sesamolien. Sæt nudlerne til side, og hold dem lune.

ristet sesamolieShichimi tôgarashi
30 min.
Anretning:

Kom de kogte, varme nudler i brandvarme skåle, og top med tynde skiver af kødet. Kom fintsnittet forårsløg, svampe samt de halve smilende æg henover. Overhæld hele herligheden med kogende suppe, drys med lidt shichi-mi tōgarashi (pas på, den er stærk), og dryp med sesamolie.

Fif: Server det sidste shichi-mi tōgarashi  i en lille skål, så man selv kan justere krydringen ved bordet.

Bonusinfo

Oprindeligt solgt som urtemedicin i det 17. århundrede, shichimi togarashi (der bogstaveligt talt betyder "syv smags chilipeber") er en krydret-velsmagende blanding af groft malet chili plus forskellige ingredienser afhængigt af regionen, producenten og kokken der blander den. Nogle japanske sælgere tilbyder endda tilpassede blandinger. Foruden chilen inkluderer typiske ingredienser sansho eller Sichuan-peber, tørret citrusskal, sesamfrø, valmuefrø, hampfrø, ingefær, hvidløg, shiso og nori.

Vores indeholder: 

Shichi-mi tôgarashi indeholder: 10% tørret mandarinskal, 5% tørret orangeskal, 5% tørret ingefær, 10% sanshô peber (alternativt sechuan peber), 5% sort peber, 10% ristet sesam, 10% hvide birkes, 20% chili pulver, 10% sort sesam, 5% hvidløgspulver, 10% tørrede tangflager.

Bonusinfo

Miso

- umamibomben der kan peppe enhver ret op!

Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.

Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?