0
Japansk ramen misosuppe med boghvedenudler, shichi-mi tōgarashi, mør svinenakke, smilende æg, pak choy og forårsløg

Japansk ramen misosuppe med boghvedenudler, shichi-mi tōgarashi, mør svinenakke, smilende æg, pak choy og forårsløg

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Japansk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Sous vide, mør grisenakkebrun miso
1 min.
Miso suppe:

Kog 2 dl vand pr. person op i en gryde, og pisk brun miso i sammen med lidt salt. Bring det tilbage til kogepunktet. Kom kød og fonden fra kødet i gryden, og lad det simre i 8-10 min. lige ved kogepunktet. Skræl imens ingefær, og skær den i tynde skiver på et mandolinjern. Kom ingefæren i suppen, og skum evt. suppen af. Kasser det, der er skummet af. Smag på suppen, og juster med salt. Tag kødet op af suppen og skær det i tynde skiver (hold det lunt).

æg
5 min.
Smilende æg:
Sæt en gryde over med vand. Når vandet koger, tilsætter du æggene og koger dem 6,5 min. Kom derefter æggene over i koldt vand, så kogningen stopper. Pil derefter forsigtigt æggene, og del dem i halve. Hold dem lune, til de skal serveres.
forårsløgpak choy
10 min.
Pak choy & forårsløg

Soigner forårsløgene, og kassér den øverste del af de grønne toppe. Snit resten så fint, du kan. Kom de snittede forårsløg i iskoldt vand, til de skal bruges. Skær bladene fra pak choy, og snit stokken fint. 

nudler, boghvede
15 min.
Nudler:

Kog nudlerne i rigeligt, letsaltet vand i 3-4 min. Dræn dem, og vend dem sammen med det halve af sesamolien. Sæt til side, og hold dem lune.

ristet sesamolieShichimi tôgarashi
30 min.
Anretning:

Kom de kogte varme nudler i brandvarme skåle, og top med tynde skiver af kødet. Kom fintsnittet forårsløg samt de halve smilende æg henover. Kog suppen op med pak choy, og hæld spilkogende suppe over nudler og kød. Drys med lidt shichi-mi tōgarashi (pas på, den er stærk), og dryp med sesamolie.

Fif: Server det sidste shichi-mi tōgarashi i en lille skål, så man selv kan justere krydringen ved bordet.

Bonusinfo

Shichimi tôgarashi blev oprindeligt solgt som urtemedicin i det 17. århundrede, shichimi togarashi (der bogstaveligt talt betyder "syv smags chilipeber") er en krydret-velsmagende blanding af groft malet chili plus forskellige ingredienser afhængigt af regionen, producenten og kokken der blander den. Nogle japanske sælgere tilbyder endda tilpassede blandinger. Foruden chilen inkluderer typiske ingredienser sansho eller Sichuan-peber, tørret citrusskal, sesamfrø, birkes, hampefrø, ingefær, hvidløg, shiso og noritang.

Vores indeholder: 

Shichi-mi tôgarashi indeholder: 10% tørret mandarinskal, 5% tørret orangeskal, 5% tørret ingefær, 10% sanshô peber (alternativt sechuan peber), 5% sort peber, 10% ristet sesam, 10% hvide birkes, 20% chili pulver, 10% sort sesam, 5% hvidløgspulver, 10% tørrede tangflager.

Bonusinfo

Miso

- umamibomben der kan peppe enhver ret op!

Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.

Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?