0
Japansk ramen nudelsuppe med shichi-mi tôgarashi, miso, shitake og pocheret kuller

Japansk ramen nudelsuppe med shichi-mi tôgarashi, miso, shitake og pocheret kuller

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Japansk
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Sesam, Nødder, Kuller, Soyabønner, Hvedemel, Durummel

Fremgangsmåde

Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først

1. Soigner og skyl forårsløg og koriander.

2. Snit forårsløg i tynde skiver og pluk koriander. Kom begge dele i iskoldt vand.

3. Soigner og skær svampe i tynde skiver.

4. Del fisken i små mundrette stykker (5-6 stykker pr person)

5. Rør ca. 1/3 af misopastaen med 1/3 af Shichi-mi tôgarashi krydderiblandingen.

6. Vend fiskestykkerne sammen med ovenstående miso/krydderblanding, og lad dem trække, til de skal bruges

.

7. Kog nudlerne i rigeligt letsaltet vand i 2 minutter.

8. Dræn nudlerne, og vend dem sammen med det halve af sesamolien.

9. Sæt nudlerne til side, og hold dem lune.

10. Kog 2,5 dl vand (pr. person), og pisk det sidste misopasta i sammen med det sidste af krydderiblandingen og lidt salt. Bring suppen tilbage til kogepunktet.

11. Kom fisken og svampene i suppen, og pocher dem i 1-2 minutter, til fisken netop er gennemtilberedt.

12. Skum evt. skum af suppen.

13. Smag på suppen, og juster evt. smagen med lidt salt og sukker.

14. Kom de kogte nudler i varme skåle, og top med suppe og fisk.

Anretning: Retten dryppes med den sidste sesamolie efter smag, og til sidst med fintsnittet forårsløg og koriander.

Shichi-mi tôgarashi indeholder: 10% tørret mandarinskal, 5% tørret orangeskal, 5% tørret ingefær, 10% sanshô peber (alternativt sechuan peber), 5% sort peber, 10% ristet sesam, 10% hvide birkes, 20% chili pulver, 10% sort sesam, 5% hvidløgspulver, 10% tørrede tangflager.

Bonusinfo

Oprindeligt solgt som urtemedicin i det 17. århundrede, shichimi togarashi (der bogstaveligt talt betyder "syv smags chilipeber") er en krydret-velsmagende blanding af groft malet chili plus forskellige ingredienser afhængigt af regionen, producenten og kokken der blander den. Nogle japanske sælgere tilbyder endda tilpassede blandinger. Foruden chilen inkluderer typiske ingredienser sansho eller Sichuan-peber, tørret citrusskal, sesamfrø, valmuefrø, hampfrø, ingefær, hvidløg, shiso og nori.

Vores indeholder: 

Shichi-mi tôgarashi indeholder: 10% tørret mandarinskal, 5% tørret orangeskal, 5% tørret ingefær, 10% sanshô peber (alternativt sechuan peber), 5% sort peber, 10% ristet sesam, 10% hvide birkes, 20% chili pulver, 10% sort sesam, 5% hvidløgspulver, 10% tørrede tangflager.

Bonusinfo

Miso

- umamibomben der kan peppe enhver ret op!

Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.

Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?