Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først
1. Soigner og skyl forårsløg og koriander.
2. Snit forårsløg i tynde skiver og pluk koriander. Kom begge dele i iskoldt vand.
3. Soigner og skær svampe i tynde skiver.
4. Del fisken i små mundrette stykker (5-6 stykker pr person)
5. Rør ca. 1/3 af misopastaen med 1/3 af Shichi-mi tôgarashi krydderiblandingen.
6. Vend fiskestykkerne sammen med ovenstående miso/krydderblanding, og lad dem trække, til de skal bruges
.
7. Kog nudlerne i rigeligt letsaltet vand i 2 minutter.
8. Dræn nudlerne, og vend dem sammen med det halve af sesamolien.
9. Sæt nudlerne til side, og hold dem lune.
10. Kog 2,5 dl vand (pr. person), og pisk det sidste misopasta i sammen med det sidste af krydderiblandingen og lidt salt. Bring suppen tilbage til kogepunktet.
11. Kom fisken og svampene i suppen, og pocher dem i 1-2 minutter, til fisken netop er gennemtilberedt.
12. Skum evt. skum af suppen.
13. Smag på suppen, og juster evt. smagen med lidt salt og sukker.
14. Kom de kogte nudler i varme skåle, og top med suppe og fisk.
Anretning: Retten dryppes med den sidste sesamolie efter smag, og til sidst med fintsnittet forårsløg og koriander.
Shichi-mi tôgarashi indeholder: 10% tørret mandarinskal, 5% tørret orangeskal, 5% tørret ingefær, 10% sanshô peber (alternativt sechuan peber), 5% sort peber, 10% ristet sesam, 10% hvide birkes, 20% chili pulver, 10% sort sesam, 5% hvidløgspulver, 10% tørrede tangflager.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Shichimi tôgarashi blev oprindeligt solgt som urtemedicin i det 17. århundrede, shichimi togarashi (der bogstaveligt talt betyder "syv smags chilipeber") er en krydret-velsmagende blanding af groft malet chili plus forskellige ingredienser afhængigt af regionen, producenten og kokken der blander den. Nogle japanske sælgere tilbyder endda tilpassede blandinger. Foruden chilen inkluderer typiske ingredienser sansho eller Sichuan-peber, tørret citrusskal, sesamfrø, birkes, hampefrø, ingefær, hvidløg, shiso og noritang.
Vores indeholder:
Shichi-mi tôgarashi indeholder: 10% tørret mandarinskal, 5% tørret orangeskal, 5% tørret ingefær, 10% sanshô peber (alternativt sechuan peber), 5% sort peber, 10% ristet sesam, 10% hvide birkes, 20% chili pulver, 10% sort sesam, 5% hvidløgspulver, 10% tørrede tangflager.
Kommentarer og forslag til opskriften