0

Jomfruhummerfyldt rødspætte med variation af blomkål og hummersauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Hummersauce: Bræk jomfruhummerne i hoved og hale og pil skallerne af halepartiet. Skær skalotteløget i tern og svits det i en gryde i lidt olie. Tilsæt tomatpuré, 1-2 groftskårne gulerødder og alle skallerne fra jomfruhummerne. Svits det ved hård varme i 2-3 min. Tilsæt hønsefond og hvidvin og lad det småsimre yderligere 15 min. Sigt væden fra og smid skaller, løg og gulerod væk. Tilsæt 1 dl fløde og lad saucen reducere til den får en cremet konsistens. Smag til med tomatpuré, salt og peber. Kan jævnes med maizena (hvis ønsket) og smages til med et stænk cognac.

Rødspætte: Fjern den sorte streng (tarmen) fra jomfruhummerhalerne. Fordel fileterne i 4 portioner og læg hver portion på et stykke husholdningsfilm, så de ligger lidt ind over hinanden, så de kan rulles til 1 rulle. Krydr med salt og peber og rul hver portion omkring 2 stk. jomfruhummerhaler (se video ovenover). Pak hver rullede portion ind i husholdningsfilmen, som lukkes helt sammen om fisken. Læg dem i et ildfast fad og bag dem ved 125 grader i ca. 25-30 min. NB - du må ikke have højere varme i ovnen, for så smelter husholdningsfilmen. Fjern filmen før servering.

Blomkål: Rens og skyl blomkålen og del den i 2 halvdele. Den ene halvdel hakkes groft, lægges i en gryde og dækkes med mælk og vand (halvt af hver). Koges i ca 15 min. til den er helt mør. Væden sigtes fra, og blomkålen blendes til en puré, som smages til med salt, peber og lidt citronskal.

Den anden halvdel af blomkålen deles igen i 2. Den ene halvdel plukkes i små buketter, som ristes i lidt smør på en pande og krydres med lidt salt og peber. Den anden halvdel skæres i meget tynde skiver, som vendes med lidt god olivenolie, citronsaft og hakket purløg.

Server retten med små nye kartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften