0
Jordnøddestegt kuller med sweet chili, koriander & bladbeder

Jordnøddestegt kuller med sweet chili, koriander & bladbeder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
1 min.
Ris:

Kog risene efter anvisning på pakken.

2 min.
Ristede sesamfrø:

Kom sesamfrøene i et ildfast fad, og bag dem i 12-15 minutter i en 180 grader varm ovn, til de er gyldne. Kom dem i en morter med lidt groft salt, og knus dem let.

5 min.
Jordnødder:

Hak jordnødderne fint, eller knus dem i en morter.

8 min.
Kuller del 1:

Del fisken i mindre stykker, 2-3 pr person og krydr med salt og peber på begge sider.

Vend fileterne i et sammenpisket æg, og kom dem på en tallerken.

Drys fileterne med de hakkede nødder på den side, der vender opad, og drys derefter med et jævnt lag hvedemel (ca. 2 mm). Pres mel/nødder let ned i fisken med en flad hånd.

Lad fileterne hvile på køl i 5-10 min.

15 min.
Sweet chili sauce med ristede sesam:

Del limefrugten i to halve og pres saften fra. Snit hvidløg og chili og kom det i en morter (pas på chilien er stærk så smag dig frem!). Mos det til en lind grød sammen med lidt groft salt. Tilsæt sukker (1 tsk. pr. person) og knus videre, til sukkeret er opløst. Tilsæt fishsauce, og smag til med limesaft (gem lidt til bladbederne). Til sidst vendes fintsnittede forårsløg i sammen med hakket koriander (snit også stilkene og gem lidt til pynt). Rør sweet chilisaucen med de knuste ristede sesam og ca. 1 spsk. god olivenolie pr. person.

20 min.
Bladbeder:

Skær bladbeder i mindre stykker, og skyl grundigt i rigeligt vand. Giv dem et hurtigt opkog i rigeligt letsaltet vand (max 1 minut).

Lad dem dryppe af i en sigte, og pres dem let for at få det meste af vandet fra.

Steg de blancherede beder i lidt nøddebrunt smør til de er gyldne. Krydr med salt og peber, drys med det sidste sesam og og pres det sidste limesaft over.

30 min.
Kullerdel 2:

Tag en stor slip-let pande (der kan tåle at komme i ovnen), og hæld godt med neutral olie på. Når panden er godt varm, lægges fisken på med nøddesiden nedad, og sættes direkte ind i en forvarmet ovn ved 225 grader i 5-6 min. Tag panden ud, og server straks med fisken nøddesiden opad! 

35 min.
Anretning:

Læg de stegte bladbeder i bunden af et fad/tallerken. Arranger den stegte fisk oven på med nøddesiden opad, fordel sweet chilisauce over fisk og beder og drys med det sidste plukkede koriander. Server sammen med kogte ris og det sidste af limefrugten i både.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Bladbeder kaldes også mangold eller sølvbeder og de er i familie med spinat, rødbeder, mælder og sukkerroer. De er rige på blandt andet fibre, jern og betacaroten og indeholder ligesom spinat og rabarber oxalsyre.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?