Olie: Klip purløget i mindre stykker og kom dem i en blender. Tilsæt lidt olie, salt og peber og start blenderen. Hæld olie ved i en tynd stråle til massen er tilpas flydende (ca. ¾-1 dl).
Toast: Rens stenbiderrognen som vist på bagsiden. Rist brødet og skær skorpen af top og bund. Del hvert brød i tre bjælker og top dem med stenbiderrogn (se video ovenover).
Chowder: Skræl jordskokkerne og læg dem i vand tilsat citronsaft, så de ikke bliver misfarvede. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Snit den hvide del af porren i tynde skiver (gem toppen til anden brug) og skyl dem godt under koldt vand. Smelt smørret og sauter bacon, porre, laurbær og timian 5 min. uden det tager farve. Kom jordskokker og kartofler ved, sauter yderligere 2 min. og kom mælk og fond ved. Krydr med lidt salt og peber og lad suppen simre uden låg til grøntsagerne er bløde. Fjern baconstrimler, laurbær og timian og blend suppen helt glat. Rør creme fraichen i og varm suppen forsigtigt igennem – den må ikke koge! Smag til med citronsaft, salt og peber.
Kom chowderen i dybe tallerkner, dryp med purløgsolien og læg en rogntoast på kanten. Server resten af brødene på en sidetallerken.
Kommentarer og forslag til opskriften