0
Jordskokkecremesuppe med stegte løg, estragon og isingfilet

Jordskokkecremesuppe med stegte løg, estragon og isingfilet

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Jordskokkesuppe: Skræl jordskokker og bagekartofler og skyl dem grundigt. Pil og hak skalotte- og hvidløg. Sauter dem af i en gryde i lidt smør, så det bruner kraftigt uden at branke og begynder at dufte skønt af stegte løg. Tilsæt plukkede estragonblade (gem 1/3 til pynt) samt kartoffel og jordskokker, der er skåret i grove tern og sautér dem med i 4-5 min. igen, uden at de tager farve! Krydr med salt og peber og tilsæt 6 dl vand og lad det simre i 15 min. under låg. Tilsæt fløde og kog igennem i 2 min. Blend det hele i en blender eller med en stavblender og sigt evt. suppen gennem en fin sigte. Kom suppen tilbage i gryden og kog op - smag til med salt og peber.

Fisk: Krydr fileterne med salt og peber og fold dem på den lange led så de er lige tykke - krydr med salt. Steg dem på en godt varm pande i neutral olie. Steg dem primært på den ene side (start med den flotte ensartede side) i ca. 3-4 min. til de er pænt gyldne. Tilsæt evt. et par klatter frisk smør nu og lad det bruse op, inden du vender fisken - tæller til 10 og serverer den.

Anretning: Server i skåle eller dybe tallerkener - først suppe - så den stegte fisk - pynt med masser af plukket estragon og server godt brød til.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?