0
Jordskokkecremesuppe med vadouvan stegte østershatte, bagt mørksej og purløgsolie

Jordskokkecremesuppe med vadouvan stegte østershatte, bagt mørksej og purløgsolie

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
purløg1hvidløgcitronolivenolie, ekstra jomfru
1 min.
Purløgsolie:

Skyl purløg grundigt i koldt vand. Knug den fri for alt vand, og blend den med hakket hvidløg (brug halvdelen her), lidt citronskal, salt, peber og 1-2 dl af din bedste olivenolie. Blend, til du opnår en flot grøn homogen masse. Lad evt. olien dryppe igennem et kaffefilter.

jordskokkerskalotteløgspisekartoflerhvidløgcitronvadouvan
5 min.
Jordskokkesuppe:

Skræl kartofler og jordskokker, skær dem i mindre stykker, og skyl dem grundigt. Hak skalotteløg og det sidste hvidløg fint, og sauter begge dele i lidt olivenolie, uden at det tager farve. Tilsæt jordskokker og kartofler, og krydr med vadouvan (brug det halve her) samt salt og peber. Dæk med vand, og tilsæt evt. en bouillonterning (urte- eller hønsebouillon). Lad suppen simre i ca. 15-20 min. Kom fløde på, og kog op. Purér suppen i en blender eller med en stavblender, og kør den evt. igennem en sigte. Kog suppen op igen, og juster evt. konsistensen med lidt vand. Smag suppen til med lidt citronsaft samt salt og sort peber.

østershattevadouvan
30 min.
Ristede svampe:

Rens svampene, og del dem i mindre stykker. Rist dem på en varm pande i lidt olie og smør, og krydr dem med det sidste vadouvan, salt og peber. Kom til sidst et par skefulde purløgsolie på svampene, og vend rundt.

mørksejfilet uden skind
35 min.
Fisk:

Del fisken i portionsstykker, og krydr med salt og peber. Kom fisken i et ovnfast fad smurt med lidt purløgsolie. Dryp også lidt af purløgsolien over. Sæt fisken i en 175 grader varm ovn i ca. 10-12 minutter.

45 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Vadouvan en aromatisk indisk karry, der er inspireret af det franske køkken.

Indeholder: Spidskommen, sennepskorn, kardemomme, bukkehornsfrø, chili, gurkemeje, karryblade, muskatnød og nelliker.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?