Skyl purløg grundigt i koldt vand. Knug den fri for alt vand, og blend den med hakket hvidløg (brug halvdelen her), lidt citronskal, salt, peber og 1-2 dl af din bedste olivenolie. Blend, til du opnår en flot grøn homogen masse. Lad evt. olien dryppe igennem et kaffefilter.
Skræl kartofler og jordskokker, skær dem i mindre stykker, og skyl dem grundigt. Hak skalotteløg og det sidste hvidløg fint, og sauter begge dele i lidt olivenolie, uden at det tager farve. Tilsæt jordskokker og kartofler, og krydr med vadouvan (brug det halve her) samt salt og peber. Dæk med vand, og tilsæt evt. en bouillonterning (urte- eller hønsebouillon). Lad suppen simre i ca. 15-20 min. Kom fløde på, og kog op. Purér suppen i en blender eller med en stavblender, og kør den evt. igennem en sigte. Kog suppen op igen, og juster evt. konsistensen med lidt vand. Smag suppen til med lidt citronsaft samt salt og sort peber.
Rens svampene, og del dem i mindre stykker. Rist dem på en varm pande i lidt olie og smør, og krydr dem med det sidste vadouvan, salt og peber. Kom til sidst et par skefulde purløgsolie på svampene, og vend rundt.
Del fisken i portionsstykker, og krydr med salt og peber. Kom fisken i et ovnfast fad smurt med lidt purløgsolie. Dryp også lidt af purløgsolien over. Sæt fisken i en 175 grader varm ovn i ca. 10-12 minutter.
Som vist på billedet.
Vadouvan en aromatisk indisk karry, der er inspireret af det franske køkken.
Indeholder: Spidskommen, sennepskorn, kardemomme, bukkehornsfrø, chili, gurkemeje, karryblade, muskatnød og nelliker.
Kundekommentarer ()