0
Jordskokkecremesuppe med vadouvan-stegte svampe, bagt rødtunge og purløg

Jordskokkecremesuppe med vadouvan-stegte svampe, bagt rødtunge og purløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jordskokkerskalotteløgspisekartoflerhvidløgcitronvadouvan
5 min.
Jordskokkesuppe:

Skræl kartofler og jordskokker, skær dem i mindre stykker, og skyl dem grundigt. Hak skalotteløg og hvidløg fint, og sauter begge dele i lidt olivenolie, uden at det tager farve. Tilsæt jordskokker og kartofler, og krydr med vadouvan (brug det halve her) samt salt og peber. Dæk med vand, og tilsæt evt. en bouillonterning (urte- eller hønsebouillon). Lad suppen simre i ca. 15-20 min. Kom fløde på, og kog op. Purér suppen i en blender eller med en stavblender, og kør den evt. igennem en sigte. Kog suppen op igen, og juster evt. konsistensen med lidt vand. Smag suppen til med lidt citronsaft samt salt og sort peber.

brun mark-champignonvadouvan
30 min.
Ristede svampe:

Rens svampene. Del dem i mindre stykker og rist dem på en varm pande i lidt olie og smør, og krydr dem med det sidste vadouvan, salt og peber.

rødtungefilet
35 min.
Fisk:

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Krydr fisken med salt og peber og rul til paupietter og kom i et smurt ildfast fad. Kom en lille klump smør ovenpå hver fiskerulle. Sæt fisken i ovnen i ca. 10-12 minutter.

purløg
45 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Drysset med fintskåret purløg.

Bonusinfo

Vadouvin er et krydderi med rødder i det sydlige Indien og det franske køkken. Det er ofte kendt som "fransk karry" på grund af dets anvendelse i fransk madlavning. Historien bag vadouvin er en spændende blanding af kulturel udveksling og handel mellem Øst og Vest.

Krydderiet har sin oprindelse i det sydlige Indien.

I det 18. århundrede begyndte franske kolonister at bosætte sig i Indien, og de blev fascineret af det rige udvalg af krydderier, der var tilgængelige der. De tog disse krydderier med tilbage til Frankrig, hvor de blev introduceret i det franske køkken. På denne måde begyndte den kulturelle udveksling mellem øst og vest, der formåede at forme vadouvin som vi kender det i dag.

Vadouvin er typisk lavet af en blanding af krydderier som spidskommen, korianderfrø, sennepsfrø, gurkemeje, nelliker og kanel samt tørrede løg og hvidløg. Den nøjagtige sammensætning kan variere afhængigt af opskriften og producenten.

I det franske køkken bruges vadouvin til at tilføje smag og kompleksitet til en række retter, herunder supper, saucer, kødretter og grøntsagsretter. Det har en unik smagsprofil, der kombinerer de krydrede, jordlige noter fra det indiske subkontinent med de delikate, raffinerede smag, der er karakteristiske for det franske køkken.

På denne måde repræsenterer vadouvin et smukt eksempel på, hvad der sker, når forskellige kulturer og kulinariske traditioner mødes og inspirerer hinanden til at skabe noget nyt og spændende.

Vadouvan indeholder: 20% Spidskommen, 20%sennepskorn, 20% gurkemeje,10%kardemomme, 10% chili, 5% bukkehornsfrø,  5% karryblade, 5% muskatnød og 5% nelliker.

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?