Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skræl kartofler og jordskokker, skær dem i mindre stykker, og skyl dem grundigt. Hak skalotteløg og hvidløg fint, og sauter begge dele i lidt olivenolie, uden at det tager farve. Tilsæt jordskokker og kartofler, og krydr med vadouvan (brug det halve her) samt salt og peber. Dæk med vand, og tilsæt evt. en bouillonterning (urte- eller hønsebouillon). Lad suppen simre i ca. 15-20 min. Kom fløde på, og kog op. Purér suppen i en blender eller med en stavblender, og kør den evt. igennem en sigte. Kog suppen op igen, og juster evt. konsistensen med lidt vand. Smag suppen til med lidt citronsaft samt salt og sort peber.
Rens svampene. Del dem i mindre stykker og rist dem på en varm pande i lidt olie og smør, og krydr dem med det sidste vadouvan, salt og peber.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Krydr fisken med salt og peber og rul til paupietter og kom i et smurt ildfast fad. Kom en lille klump smør ovenpå hver fiskerulle. Sæt fisken i ovnen i ca. 10-12 minutter.
Som vist på billedet. Drysset med fintskåret purløg.
Vadouvan en aromatisk indisk karry, der er inspireret af det franske køkken.
Vadouvan indeholder ca: 20% Spidskommen, 20%sennepskorn, 20% gurkemeje,10%kardemomme, 10% chili, 5% bukkehornsfrø, 5% karryblade, 5% muskatnød og 5% nelliker.
Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.
Kundekommentarer ()