0
Jordskokkesuppe med kikærter, brøndkarse, æbler og stegt skærising

Jordskokkesuppe med kikærter, brøndkarse, æbler og stegt skærising

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

1. Skyl kikærterne i vand og dræn vandet fra og lad dem dryppe af.

2. Skræl jordskokker, skyl dem grundigt, og skær dem i grove tern. Tag et par hele stykker fra og gem til senere.

3. Pil og hak skalotteløg (gem 1/3 til senere) og hvidløg, og sauter dem af i en gryde i lidt smør, så det bruner uden at branke. Det skal begynde at dufte skønt af stegte løg.

4. Tilsæt 1/2 af spidskommen og lad det riste igennem.

5. Tilsæt nu jordskokker skåret i grove tern sammen med de kogte kikærter (gem 1/4 af dem til senere) og sautér dem med et par minutter, igen uden at det tager farve.

6. Krydr med salt og peber.

7. Tilsæt 2,5 dl vand pr. person (tilsæt evt. lidt bouillon, hvis du ønsker en dybere smag og har en bouillonterning - jeg bruger hønsebouillon).

8. Lad det hele simre i 15-20 minutter.

9. Kom fløde ved, og kog op.

10. Blend det hele i en blender eller med en stavblender, og sigt evt. suppen gennem en fin sigte.

11. Kom suppen tilbage i gryden. Tilsæt de sidste hele kikærter og kog op. Smag til med salt og peber.

12. Krydr fisken med salt og peber og fold dem på langs.

13. Bland det sidste spidskommen med lidt hvedemel, og vend fisken deri.

14. Steg dem på en godt varm pande i neutral olie. Steg dem primært på den ene side i ca. 2-3 min. til de er pænt gyldne. Tilsæt et par klatter frisk smør, og lad det bruse op, inden du vender fisken og gir den ca. 1-2 minutter på den anden side også.

15. Skær æble og de sidste rå jordskokker i ultratynde skiver på et mandolinjern, og kom begge dele i iskoldt vand.

16. Kom plukket brøndkarse i det samme iskolde vand og slyng alle dele tørre i en salatslynge.

17. Dræn vandet fra, og vend med lidt god olivenolie.

Anretning: Server i skåle eller dybe tallerkener, først suppe så den stegte fisk. Top fisken med brøndkarse, æbler og jordskokker.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?