0
Jordskokkesuppe med kikærter, rogan josh, stegt kulmule og brøndkarsesalat

Jordskokkesuppe med kikærter, rogan josh, stegt kulmule og brøndkarsesalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Suppe
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

kikærterhvidløgRogan Joshjordskokkerskalotteløggrøntsags bouillon
Jordskokkesuppe:

Dræn vandet fra kikærterne og skyl dem med vand. Skræl jordskokker og skyl dem grundigt. Pil og hak skalotte og hvidløg og sauter dem af i en gryde i lidt smør så det bruner uden at branke. Det skal begynde at dufte skønt af stegte løg - tilsæt halvdelen af Rogan Josh krydderiet og lad det riste igennem. Tilsæt nu jordskokker skåret i grove tern sammen med kikærter (gem 1/3) og sautér dem med et par minutter igen uden at det tager farve! Krydr med salt og peber og tilsæt 4 eller 8 dl vand samt urtebouillon og lad det simre i 15-20 minutter under låg. Blend det hele i en blender eller med en stavblender og sigt evt. suppen gennem en fin sigte. Kom suppen tilbage i gryden – tilsæt de sidste hele kikærter og kog op - smag til med salt og peber.

brøndkarse
Brøndkarse:

Skyl og pluk brøndkarsen i mindre stykker - lad endeligt det meste af stænglerne sidde på. Kom dem i iskoldt vand i 2-3 minutter. Slyng tørre i en salatslynge og opbevar på køl til de skal bruges senere. 

kulmulefilet uden skindRogan Josh
Fisk:

Krydr med salt og peber. Bland resten af Rogan Josh krydderiet med 3-4 spsk. hvedemel og vend fisken deri. (se video ovenover) Steg dem på en godt varm pande i neutral olie. Steg dem primært på den ene side i ca. 2-3 min. til de er pænt gyldne tilsæt et par klatter frisk smør og lad det bruse op inden du vender fisken – og gir den ca. 1-2 minutter på den anden side også.

olivenolie, ekstra jomfrubrøndkarse
Anretning:

Server i skåle eller dybe tallerkener - først suppe - så den stegte fisk. Top med en generøs klat yoghurt og pynt med masser af brøndkarse vendt med lidt olivenolie og evt. lidt hvidvinseddike eller citron.

Bonusinfo

Denne blanding er en kraftig og aromatisk karryblanding. Rogan Josh er også navnet på en aromatisk persisk lammeret, der er en signaturopskrift fra Kashmir-regionen.

Rogan betyder ’klart smør’ eller ’fedt’ på persisk, og Josh betyder ’varme, stærk, kogende eller passioneret’. Rogan Josh betyder således tilberedt i olie ved stærk varme. 

Rogan Josh indeholder:

Paprika, hvidløg, ingefær, gurkemeje, spidskommen, kanel, koriander, kardemomme, sort peber, nelliker, muskatnød, laurbærblade, chili, havsalt. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?