0
Jordskokkesuppe med krydderbagte jordskokker, græskarkerner og grønkål

Jordskokkesuppe med krydderbagte jordskokker, græskarkerner og grønkål

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
jordskokkerkartoflerza'atargræskarkerner
1 min.
Grønt

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Start med at vaske og skrubbe kartofler og jordskokker, og fjern evt urenheder.

Skær ca. halvdelen af jordskokkerne og alle kartoflerne i grove tern. Sæt en stor gryde over på mellem varme, og tilsæt et godt skud olivenolie eller en god klat smør. Sauter jordskokke- og kartoffeltern af i gryden i 3-4 min. Kom så vand i, så det dækker, og lad det simre under låg i 15-20 min., til begge dele er helt møre.

Den resterende del af jordskokkerne deles i kvarte, bredes ud på en bradepande, dryppes med lidt olivenolie og krydres med salt. Bag i ovnen i 15-20 min., til de er møre og har taget godt med farve. 5 min. før de er færdige, drysser du græskarkerner og krydderblanding over, og lader det bage med.

rødt æblerød grønkål
15 min.
Grønkål

Skyl grønkålen, og rib den af stilkene. Snit bladene fint med en kniv, og kom dem op i en skål. Krydr med lidt salt og et par dråber lys eddike. Knug det godt sammen.

Skyl æblet, og skær det i små tern. Vend ternene op til grønkålen.

creme fraiche 18%
25 min.
Suppe

Tilsæt creme fraiche til gryden med jordskokker og kartofler, og blend suppen helt lind med en stavblender. Lad den koge op igen, og smag til med salt og godt med friskkværnet, sort peber.

30 min.
Anretning

Anret den varme suppe i en dyb tallerken, og kom grønkål, æbler, bagte jordskokker og græskarkerner ovenpå.

Velbekomme!

Bonusinfo

Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?