Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Start med at vaske og skrubbe kartofler og jordskokker, og fjern evt urenheder.
Skær ca. halvdelen af jordskokkerne og alle kartoflerne i grove tern. Sæt en stor gryde over på mellem varme, og tilsæt et godt skud olivenolie eller en god klat smør. Sauter jordskokke- og kartoffeltern af i gryden i 3-4 min. Kom så vand i, så det dækker, og lad det simre under låg i 15-20 min., til begge dele er helt møre.
Den resterende del af jordskokkerne deles i kvarte, bredes ud på en bradepande, dryppes med lidt olivenolie og krydres med salt. Bag i ovnen i 15-20 min., til de er møre og har taget godt med farve. 5 min. før de er færdige, drysser du græskarkerner og krydderblanding over, og lader det bage med.
Skyl grønkålen, og rib den af stilkene. Snit bladene fint med en kniv, og kom dem op i en skål. Krydr med lidt salt og et par dråber lys eddike. Knug det godt sammen.
Skyl æblet, og skær det i små tern. Vend ternene op til grønkålen.
Tilsæt creme fraiche til gryden med jordskokker og kartofler, og blend suppen helt lind med en stavblender. Lad den koge op igen, og smag til med salt og godt med friskkværnet, sort peber.
Anret den varme suppe i en dyb tallerken, og kom grønkål, æbler, bagte jordskokker og græskarkerner ovenpå.
Velbekomme!
Za'atar indeholder: sesamfrø, timian, sumak og havsalt
Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.
Kundekommentarer ()