0
Jordskokpurésuppe med stegte svampe, bagt rødspættefilet og persilleolie

Jordskokpurésuppe med stegte svampe, bagt rødspættefilet og persilleolie

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Rødspætte, Selleri

Fremgangsmåde

Persilleolie: Pluk persillen, og skyl den grundigt i koldt vand. Blancher den plukkede persille i 30 sekunder i spilkogende vand, og køl den af i isvand. Knug persillen fri for alt vand, og blend den med hakket hvidløg (brug halvdelen her), lidt citronskal, salt, peber og din bedste olivenolie. Blend, til du opnår en flot grøn homogen masse.

Suppe: Skræl kartofler og jordskokker, skær dem i mindre stykker og skyl dem grundigt. Hak løg og det sidste hvidløg fint, og sauter begge dele i lidt olie, uden at det tager farve. Tilsæt jordskokker og kartofler, og krydr med salt og peber. Dæk med vand og grøntsagsbouillon. Lad suppen simre i ca. 20 min. Purer suppen i en blender eller med en stavblender, og kør den evt. igennem en sigte. Smag til med salt og sort peber. Juster evt. konsistensen med vand.

Svampe: Rens svampene, og del dem i mindre stykker. Rist dem på en varm pande i lidt olie og smør, og krydr dem med salt og peber. Kom til sidst et par skefulde persilleolie på svampene, og vend rundt - servér straks!

Fisk: Læg fileterne, der er foldet på langs, i et ovnfast fad smurt med lidt god olivenolie, dryp lidt persilleolie over og krydr med salt og peber. Sæt fadet i en 175 grader varme ovn i ca. 8 minutter.

Anretning: Kom suppen i varme, dybe tallerkener og læg lidt ristede svampe i midten. Kom fisken ovenpå, og dryp evt. lidt persilleolie omkring.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?