Fisken krydres med salt, og så skal den stå og trække, mens grøntsagerne forberedes.
De yderste, grove blade af kålen kasseres.
Resten af kålen snittes i fine strimler. Der er stor forskel på størrelsen af savoykål, så man må selv vurdere, om hele hovedet skal bruges.
Løget snittes i fine strimler.
Gulerødderne skæres i rustikke, mundrette stykker.
Baconen skæres ud i tynde "tændstikker". Bønnerne drænes, timianen skylles og timianbladene rives af stilkene.
Baconen steges i lidt olivenolie.
Tilsæt løgene og sauter, til de er gennemsigtige.
Tilsæt gulerødderne, og lad dem stege med et par minutter.
Tilsæt kålen, og steg til den lige falder sammen.
Hvidvin og/eller æblemost hældes over retten, som nu skal simre, til væden næsten er væk. Så hældes bønner og boullion i sammen med 1 dl. vand pr. person, og grøntsagerne simrer uden låg, til kålen og gulerødderne er sprød-møre.
Smag til med salt, peber og timian, og juster med vand. Konsistensen skal være lidt "suppet".
Fisken duppes tør, og vendes i mel. Steg fisken i 50/50 smør og olie på en slip-let pande, til den er gylden og sprød. Krydr med peber.
Kålen og bønnerne serveres i dybe tallerkener, og fisken anrettes ovenpå.
~ Velbekomme ~
Kundekommentarer ()