0
Skinketern i karry med svampe, æbler og knuste kartofler

Skinketern i karry med svampe, æbler og knuste kartofler

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint
  2. Skyl, pluk og hak timianbladene fint
  3. Soigner champignons og del den i kvarte
  4. Pil rødløg og del det i tynde både
  5. Brun kødet i ca. 2 min. i lidt smør/olie og tag det op, når det er godt brunet på alle sider.
  6. Steg champignonerne, der er skåret i kvarte, til de er gyldne
  7. Tilsæt finthakkede løg og hvidløg (gem halvdelen til kartoflerne) sammen med plukkede timianblade.
  8. Lad løg og timian sautere med et par minutter.
  9. Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt karry (pas på ! Den er stærk!) og lad det riste igennem sammen med kød, svampe og løg
  10. Tilsæt nu 1 dl vand pr person opskriften er til sammen med cremefraiche, salt og peber.
  11. Lad retten simre ved svag varme, under låg i ca. 15 min.
  12. Skræl kartoflerne og del dem i mindre stykker og kog dem i rigeligt letsaltet vand i 18-20 minutter.
  13. Damp dem grundigt af og knus dem let med en grydeske. Rør med lidt god olivenolie eller smør og smag til med det sidste hakkede løg og skalotteløg samt salt og peber drys evt. den sidste timian på toppen.
  14. Kom rødløg i gryden og lad det koge med i 5 minutter
  15. Kom æblerne der er skåret i både i og kog retten uden låg i yderligere ca. 2-3 min. Smag retten til med salt og peber og evt. en smule sukker.

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?