Start med at skylle grønkål og fennikel, og pil appelsinen.
Snit fennikelen tyndt, gerne på et mandolinjern. Skær appelsinen i skiver, og derefter i mundrette bidder.
Rib kålen af stilken, og snit bladene groft med en kniv. Kom dem op i en gryde med en mængde vand, der lige dækker bunden, og lidt salt. Damp kålen i 2-3 min. under låg, og løft den derefter over i en skål. Knug kålen fri af vand, og bland fennikel, grønkål og appelsin i en skål med et par dråber olivenolie.
Kom kødet op i en gryde, og lad det lune igennem under låg ved lavt blus i 5-10 min.
Dræn kikærterne, og blend dem til en lind hummus med krydderblandingen, lidt salt og rigeligt med olivenolie.
Pisk en dressing af lige dele olivenolie og lys eddike, og smag til med godt med sennep, salt og friskværnet sort peber. Du skal i alt bruge ca. 2 spsk. dressing pr. kuvert.
Lun brødene på en brødrister i ca. 5 min., gerne med en ildfast skål over.
Anret en god klat hummus på en tallerken, og kom kødet ovenpå. Kom dressing over kødet, og salat på siden.
Velbekomme!
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Hummuskrydderi indeholder: 75% spidskommen, 10% sort peber, 10% sød paprika, 5% chili.
Kundekommentarer ()