0
Kotelet med aubergine imam bayaldi og grøn salat

Kotelet med aubergine imam bayaldi og grøn salat

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Tyrkisk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Imam bayaldi betyder Imamen der besvimede og er en fantastisk ret med auberginer fra det tyrkiske køkken, som også er populær i Grækenland.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hvidløgzitauerløgauberginemynteimam bayaldi krydderiblandingflåede og hakkede tomatercitron
1 min.
Imam bayaldi:
  1. Pil og hak løg og hvidløg (gem lidt hvidløg til kødet) og sauter dem i en gryde i lidt olivenolie - uden de tager farve.
  2. Tilsæt hakkede tomater, krydderiblandingen samt lidt salt og sukker.
  3. Kog det ind til en tyk homogen masse, der ikke er for våd.
  4. Rør skyllet og hakket mynte i og smag til.
  5. Del aubergine i halve på langs.
  6. Lav ét 4-5 cm dybt snit ned i kødet både på langs og igen på tværs fra ende til anden uden at skære igennem skindet! 
  7. Varm ½ dl olivenolie i en stor pande til medium-høj varme.
  8. Læg auberginerne med skærefladen nedad på panden og steg dem forsigtigt indtil de er mørkegyldne.
  9. Krydr med salt og peber inden du vender og steger dem på skindsiden et par min. bagefter.
  10. Auberginerne har nu absorberet det meste af olien.
  11. Kom de ristede auberginer i et ovnfast fad og fordel tomatfyldet ovenpå dem. Drys med lidt sukker og citronsaft og dryp med lidt god olivenolie, hvorefter bages de i en 200 grader varm ovn i ca. 15-20 min.

 

kotelet af grishvidløg
10 min.
Koteletter:
  1. Krydr kødet på begge sider med lidt salt og peber.
  2. Kom lidt neutral olie på en varm pande (gerne en støbejernspande eller en grillpande) og steg kødet.
  3. Lad dem få en god karamellisering før du vender dem og steger dem på den anden side. Idet du vender, tilsætter du lidt hakket hvidløg til panden sammen med en lille klat smør og lader det bruse op.
  4. Tag kødet af panden når de er færdige og lad dem trække tildækket i et par min.
mesclun, mix salatercitron
Anretning:

Server sammen med en lille skål skyllet salat vendt med lidt citronsaft og olivenolie.

Imam bayaldi - krydderiblanding indeholder:

  • spidskommen
  • løgpulver
  • hvidløgspulver
  • sort peber
  • stødt kanel
  • persille

Bonusinfo

Imam bayaldi - krydderiblanding indeholder: Spidskommen, løgpulver, hvidløgspulver, sort peber, mynte, persille og kanel.

Bonusinfo

Mesclun er en blanding af små, spæde  salater, der stammer fra Provence i Frankrig. Den traditionelle blanding inkluderer bla. kørvel, ruccola, grønne salater og endive,

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?