Smør: Rens krydderurterne (fx estragon, persille og purløg), kom dem i en foodprocessor og hak fint. Tilsæt smør og sennep, krydr med salt og peber og kør det hele godt sammen. Form smørret til en lang pølse i stanniol og læg det på køl 20 min.
Grønt: Rens aubergine, squash, peberfrugt og løg og skær dem i store tern. Hak 2 fed hvidløg fint og halver tomaterne. Varm olien op i en sauterpande og svits løgene uden de tager farve. Tilsæt aubergine og hvidløg, krydr med salt og peber og lad det riste 3-4 min. Tilsæt peberfrugt og squash og rist yderligere 3 min. Rør tomater, balsamico og sukker i og skru lidt ned for varmen. Sautér til grøntsagerne er møre, men stadig har bid og smag.
Kotelet (se video ovenover): Tag koteletterne ud af køleskabet ½ time inden tilberedning. Pres 1 fed hvidløg, rør det med lidt olie og lad det trække mens koteletterne tempereres. Dup kødet tørt, pensl med et tyndt lag hvidløgsolie og krydr godt med salt og peber. Varm en grillpande godt op og grill koteletterne 3-4 min. på hver side (efter ønske).
Server sammen med flødekartofler eller friskkogt pasta vendt med en skefuld god pesto, en sprød grøn salat og godt italiensk brød.
En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia
Kommentarer og forslag til opskriften